Епидемиологът от Световната здравна организация (СЗО) Ричард Пийбоди призова светът

...
Епидемиологът от Световната здравна организация (СЗО) Ричард Пийбоди призова светът
Коментари Харесай

СЗО: Гответе се за нова пандемия, която от животни се предава на хора

Епидемиологът от Световната здравна организация (СЗО) Ричард Пийбоди прикани светът да се приготви за опцията вирусът на птичия грип да се предава сред хората, което може да докара до нова пандемия, съобщи ТАСС, като цитира изявление на експерта за испанското издание " Ел паис ".

" Трябва да сме на първа линия, с цел да понижим риска от предаване на болестта от птица на човек. Има опасения, че той може да придобие дарба да се популяризира от човек на човек по резистентен метод и да провокира нова пандемия ", сподели специалистът. Според Пийбоди " би трябвало да се подготвим за това ".

На 26 февруари СЗО заяви, че от 2003 година до 25 февруари т. година в 23 страни по света са регистрирани 873 души, инфектирани с грип А (H5N1), както и 458 смъртни случая, осведоми Българска телеграфна агенция. Птичият грип е постоянно срещан при пернатите, само че от време на време се предава и на хората. Това е респираторно заболяване със признаци, сходни на тези на елементарна простуда. В риск са децата и възрастните хора, както и страдащите от хронични болести.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР