Епидемичен взрив на Covid 19 е установен в бургаски кабелен

...
Епидемичен взрив на Covid 19 е установен в бургаски кабелен
Коментари Харесай

Служителите от двата завода с епидемичен взрив на Covid 19 са в добро състояние

Епидемичен гърмеж на Covid 19 е открит в бургаски кабелен цех. Това оповестиха от РЗИ – Бургас.
6 от 127 чиновници са дали позитивна проба за ковид.
Преди дни епидемиологичен гърмеж породи и в.
Към този миг инфектираните са в положително положение. Продължава обаче да е слаб ползата към имунизацията в област Бургас.
Първите два случая на инфектирани в кабелния цех са открити при започване на септември, само че по това време те не са били на работа, изясни доктор Мирослава Киселкова, шеф на Отдел " Микробиология и вирусология ". Служителите в цеха са работели на три смени, спазени са и всички противоепидемични ограничения.

„ Когато бяхме на инспекция на 16 септември, направихме бързи антигенни проби на промяната, която беше сега на работа и от която също има две позитивни лица. Тестовете бяха негативни на контактните лица. Под карантина контактни от колектива не сме поставяли “, разясни тя.

4-те дами с Covid-19 от шивашкия завод към предприятието „ Тих труд “ са в положително положение и на домашно лекуване.

„ Затворен е цехът. Всички са сложени под карантина, осъществена е стерилизация, връчено е наставление на шефката “, добави доктор Киселкова. Нито една от служителките в шивашкия завод не е била имунизирана, с изключение на шефката. В кабелния цех ваксинираните чиновници са 7.

Продължава да е слаб ползата към имунизацията в област Бургас, едвам 18,2 % от популацията са ваксинирани, заяви шефът на здравната ревизия доктор Георги Паздеров.

„ Общо имунизираните в област Бургас са 145 000. Със приключен цикъл на имунизация са 74 300. От 215 души сега в болница с ковид имаме 4-ма имунизирани и 2-ма с недовършен цикъл. Общо взето върху общия брой на миналите заболели от началото на четвъртата вълна тази наклонност се резервира, а това е 2-3% от имунизираните. От 1 176 умряли до този миг имаме 3-ма ваксинирани. В интензивни отделения към днешна дата нямаме ваксинирани. Общо през интензивните отделения са минали 0,7-0,8%, които са имунизирани. Общо умрелите в лечебните заведения в област Бургас имунизирани са под 0,3% “, изясни той.

Около 30% са имунизираните учители в област Бургас. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР