ЕПА виж галерията Над 1,5 милиона души протестират на атинския площад

...
ЕПА виж галерията
Над 1,5 милиона души протестират на атинския площад
Коментари Харесай

1,5 милиона души изригнаха на Синтагма: Македония е гръцка!

ЕПА виж галерията Над 1,5 милиона души стачкуват на атинския площад "Синтагма " против включването на думата "Македония " в името на някогашната югославска република, оповестява в. "Български вести ". "Македония е гръцка и ще остане гръцка ", "Гърция! Гърция! Македония! ", скандират протестиращите. "Микис, ти променяш историята, като спускаш ръцете си над Македония! " - по този начин тълпата посрещна световноизвестния гръцки композитор Микис Теодоракис. "Дошли сме на тъжно място и сме принудени да се извиняваме за нашия национализъм. Мисля, че би трябвало да признаем нашите неточности пред гръцкия народ и да останем обединени в гръцка Македония. Питам ви - имаме ли отговорности и би трябвало ли да се разреши на Скопие да има вяра в националния си мит? ", сподели Теодоракис в речта си пред събралото се голям брой. 
Той напомни и позицията на Гърция, образувана преди четвърт век: "Нашите политически ръководители през 1992 година взеха решение за поддържането на обща национална навигационна линия, съгласно която в името на някогашната югорепублика няма да се съдържа думата Македония по никакъв метод, с географски или други избрания като да вземем за пример Горна Македония или още по-лошото Нова Македония. Защо би трябвало да се изтрива историята? Нали всяко оттегляне от тази линия ще има опустошителни последствия за Гърция, защото в случай че отстъпим, това значи да отворим необятно границите си за тези, които ни заплашват намерено и нахално ". 
Според него Македония е единствено една и тя е и постоянно ще бъде гръцка. Хората не стопират да прииждат към площада. Според последната информация, 100 000 души са пристигнали от Северна Гърция. Голямо наличие има и от църквата на Гърция, в това число и представители от Света гора, участват на митинга. На митинга има и жители от Република Кипър.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР