Ентусиасти, обединени в групата , са приели за своя каузата

...
Ентусиасти, обединени в групата , са приели за своя каузата
Коментари Харесай

Срещи с професионалисти ориентира тийнейджъри да изберат сфера за реализация

Ентусиасти, обединени в групата , са приели за своя идеята да провеждат среща на младежите с експерти от разнообразни сфери. По този метод считат, че най-лесно и резултатно ще им оказват помощ в морето и специалности и кариерно развиване.

Посока Призвание насочва погледите на младежите (14-18 г.) към вътрешните им заложби, ползи и потребности, и разсънва у тях въпросите, които е належащо да си зададат, с цел да могат по-късно да създадат един по-лесен, по-осъзнат и по-уверен избор в пътя на професионална себереализация.

„ Идеята пристигна от нашите наблюдения върху живота, информираността и държанието на младежите. Често пъти те са неориентирани, въздействат се от мода, а не от своите заложби “, описа пред Радио София Сашка Витанова.

Обикновено срещите им са с по двама експерти, в границите на час-час и половина. След започване на пандемията тези срещи са онлайн.

„ Гостите описват по какъв начин и за какво са избрали дадена специалност, какви са нейните особености, какво е удовлетворяващо и вдъхновяващо, какво е мъчно и предизвикателно. “

От началото на годината до момента младата публика се е срещнала с специалностите и работния ден на фотограф, планински лидер, психолог, кинорежисьор и оператор, доктор.

Тази сряда е планувана среща с два виртуози на ястията, които горят в специалността си. Началото е от 18 ч. За пропусналите е.

Чуйте диалога със Сашка Витанова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР