Енцо Ферари щеше да се отнесе към Себастиан Фетел с

...
Енцо Ферари щеше да се отнесе към Себастиан Фетел с
Коментари Харесай

Легендарен конструктор на Ферари говори за проблемите в тима

Енцо Ферари щеше да се отнесе към Себастиан Фетел с доста повече почитание, съобщи именитият конструктор на Ферари Мауро Форгиери в диалог с италианския публицист Лео Турини. 85-годишният италианец е част от Ферари от 60-те съвсем до края на 80-те години на XX век, написа Clubs1.bg.

Бъдещето на четирикратния международен първенец продължава да е неразбираемо, откакто през май той и Скудерията оповестиха, че се разделят в края на 2020 година В последните съревнования от сегашния сезон германецът не крие недоволството си от някои решения на тима. Шефът на отбора Матия Биното е безапелационен, че Себастиан има поддръжката на екипа. Доста наблюдаващи обаче означават, че репликите на Фетел са удостоверение за напрежението в тима.

„ Не обичам да прибягвам към съпоставения с Енцо Ферари, защото в действителност го познавах. Наясно съм, че му приписват неща, които в никакъв случай не би сторил. Той е легенда. Но съм сигурен, че щеше да се оправи по друг със сбогуването със Себ. Щеше да се отнесе към него с доста повече почитание “, съобщи Форгиери

„ Момчето има доста гений “, означи някогашният конструктор за Шарл Льоклер. “Но Ферари не трябваше да го затрупват с толкоз отговорности по този начин скоро. Говорим за младеж, който няма и 50 Гран при'', означи той.

„ Биното има доста деликатна роля в екипа. Говоря от опит! Да си началник на отбора е в действителност мъчно. Напрежението е голямо, Ферари в никакъв случай не прости нищо. Той би трябвало да се обкръжи с точните хора. Не приказвам за гражданска война, такива неща не оказват помощ. Но привличането на нови хора с умения, каквито сега явно липсват, да. Хората, които работят там, би трябвало още веднъж да изпитат гордостта от това да печелят с Ферари'', счита тогавашният конструктор.

Приказките за това какъв брой са обтегнати връзките във Ферари стигнаха до такава степен, че се появиха догатки дали Фетел въобще ще изкара сезона. Той самият сподели, че с отбора не са говорили за авансово овакантяване. Това не спря слуховете, които спрягаха имената на Кими Райконен и Нико Хюлкенберг за възможни заместници на германеца, в случай че въпреки всичко си тръгне преди финала на шампионата.

Бившият началник на Фетел в Ред Бул Кристиан Хорнер изрази състрадание към германеца „ Много е тъпо, че Себастиан явно не е в добра позиция сега. Все още е относително млад, само че е четирикратен международен първенец и третият най-успешен водач във връзка с успехите. Никой не може да му отнеме това. Дори да си вземе година отмора, отново ще е доста атрактивен за тимовете, в случай че желае да се върне след 12 месеца. Не е належащо да остава във Формула 1 следващата година просто, с цел да участва. Постиженията му са феноменални и съм сигурен, че мисли настойчиво за идната си крачка. В момента носи голяма тежест на раменете си и евентуално му е извънредно мъчно. “

Твърди се, че Фетел има предложение от Астън Мартин. Според последни информации обаче Серхио Перес е съумял да откри повече спонсорски пари и Лорънс Строл обмисля обстановката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР