Енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка след като ЧЕЗ продаде

...
Енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка след като ЧЕЗ продаде
Коментари Харесай

Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова: ГЕРБ срещу БСП в Панорама

Енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка откакто ЧЕЗ продаде бизнеса си на непозната компания, ръководена от непознатата Гинка Върбакова от Пазарджик. Горещата тематика на деня разясниха в студиото на " Панорама " Тома Биков от ГЕРБ и Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

 Министърът на енергетиката Теменужка Петкова с оставка поради договорката с ЧЕЗ Министърът на енергетиката Теменужка Петкова с оставка поради договорката с ЧЕЗ
Трус във властта - министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка поради договорката с ЧЕЗ. Тя заяви решението си пред публицисти в Парламе...
 Тома Биков, ГЕРБ: Теменужка Петкова не подаде оставка поради договорката с чешката държавна компания ЧЕЗ, а поради това, че денем потеглиха обвинявания и спекулации, че надали не българската страна се е намесила в тази договорка сред чешката страна и една частна компания. Тази оставка по-скоро подсигурява това. От тук нататък у нас има институции, които по закон би трябвало да ревизират договорката - това са финансовото разузнаване, КЕВР, Комисия за защита на конкуренцията и всички органи, които дават отговор за такива стратегически покупко-продажби. И аз се надявам добре да си свършат работата. Госпожа Петкова беше може би най-успешния министър на енергетиката през последните 28-29 години. Пред 2014 година тя пое НЕК с 800 милиона недостиг и през 2016 година тази компания излезе на остатък от 100 милиона. Не е повода в несправяне в работата или невисок морал, в противен случай - явно и самата госпожа Петкова не желае да бъде вкарвано името ѝ в сходни спекулации, към които тя явно няма отношение, тъй като надали някой може да си намерения, че тя може да въздейства на чешкото прави телство по какъв начин да ръководи своята благосъстоятелност.  Георги Свиленски, Българска социалистическа партия: Аз не разбрах оставката на Теменужка Петкова гаранция защо е. Твърди се, че оставката е подадена поради това, че през вчерашния ден някой е споделил, че тя има връзки с така наречен покупател от Пазарджик. Ние такова нещо не сме споделили. Проблемът е в това - някой знае ли кой стои зад тази компания и каква е тя. Продава се една компания, която обслужва над 3 милиона български жители, доставя ги с електрическа енергия. Продава се за 320 млн. лв. на една компания от Пазарджик със притежател Гинка и никой не знае кой стои зад нея, в това число и министър председателят, в случай, че госпожа Петкова е 20 години другарка със притежателите на тази компания. И тук пред господин Борисов беше сложена алтернативата да избере Гинка или Теменужка. Той избра Гинка. Ще забележим какво ще се случи от тук нататък с тази договорка. не мисля, че министър Петкова е единствения човек, който знае защо става въпрос. Премиерът дължи отговори на доста въпроси, откакто се върне в България. Защото не може да си началник на страната, не може всички служби да работят за тебе и ти да не знаеш кой ти купува най-голямото електроразпределително сдружение.  Кои институции ще ревизират договорката за продажбата на ЧЕЗ? Кои институции ще ревизират договорката за продажбата на ЧЕЗ?
Сделката за продажбата на ЧЕЗ може да се смята за подписана едвам откакто мине през утвърждение на контролните органи у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР