Енергийните резерви в Черно море са достатъчни за покриване на

...
Енергийните резерви в Черно море са достатъчни за покриване на
Коментари Харесай

Турция заяви, че в Черно море има газ за целия свят за 45 години напред

Енергийните запаси в Черно море са задоволителни за покриване на международното търсене на природен газ за 45 години, сподели в събота заместник-председателят на ръководещата турска Партия на справедливостта и развиването (ПСР) и някогашен министър председател на Турция Бинали Йълдъръм, представен от ТАСС и News.bg.

"Запасите в Черно море на природен газ в този момент се правят оценка на 540 милиарда кубически метра. Това е единствено началото, ще има още. Черно море е в положение да покрие международните потребности от газ за 45 години ", написа вестник Sözcü, цитирайки Йълдъръм.

Турските управляващи оповестиха откриването на огромни ресурси от газ в Черно море през 2020 година Тогава се съобщаваше, че запасите на най-голямото находище "Сакария " надвишават 400 милиарда кубически метра.

Турският министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Донмез в изявление за майското издание на списание Kriter сподели, че се възнамерява да стартира употребата на това находище при започване на 2023 година и да се усили производството на газ до 40 милиона кубически метра дневно. "Възнамеряваме да стартираме рандеман на газ, евентуално през първото тримесечие на идната година. В началния стадий добивът на газ дневно ще бъде 10 милиона кубически метра, в границите на три до четири години планираме да увеличим размера до 40 милиона кубични метра дневно, като надлежно годишните размери на рандеман на газ също ще порастват ", означи министърът.

Към момента Турция внася газ от Русия по два газопровода - "Турски поток " и "Син поток ", които минават по дъното на Черно море, както и по Трансанадоския газопровод, който придвижва газ от Азербайджан. Има и газопровод, свързващ страната с Иран. Освен това Турция внася полутечен природен газ от Алжир, Египет и Нигерия. Страната е един от най-големите вносители на газ в Европа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР