Енергийните компании във Франция подготвят планове за действие в случай

...
Енергийните компании във Франция подготвят планове за действие в случай
Коментари Харесай

Ако Русия врътне кранчето, то Франция минава на мазут

Енергийните компании във Франция приготвят проекти за деяние при положение на преустановяване на доставките на съветски газ и преоборудват котлите си с мазут , оповестяват медиите, като се базират на участници в конференцията " Икономически срещи " в Екс-ан-Прованс, южната част на страната.

" Това, което направихме, е да преустроим котлите си, с цел да работят както на газ, по този начин и на мазут, а при нужда можем даже да преминем на въглища ", сподели основният изпълнителен шеф на Michelin Флоран Менего.

Той съобщи, че въпреки да има възможност от дефицит на газ в Европа, нефтът към момента ще бъде разполагаем като опция: " Целта е да се избегне нуждата от затваряне на завода, в случай че се сблъскаме с дефицит на газ ".

Според информацията френският министър на стопанската система и финансите Бруно льо Мер, който приказва на конференцията, е декларирал: " Ще се подготвим за цялостно преустановяване на доставките на съветски газ, това е най-вероятният вид през днешния ден. Това значи, че ще ускорим енергийната си самостоятелност ".
 Пълното прекъсване на съветския газ - най-вероятният сюжет, съгласно Франция
Пълното прекъсване на съветския газ - най-вероятният сюжет, съгласно Франция

Френският министър на стопанската система и финансите Бруно Льо Мер зове за подготовка

Френският министър на енергийния преход Аниес Паниер-Рунаше също предизвести, че е належащо да се подготвим за цялостно прекъсване на доставките на съветски газ .

" Трябва да приемем най-лошия сюжет, тъй като той съществува. Във всеки един миг Русия може изцяло да приключи доставките на газ ", съобщи френският министър в изявление за вестник " Фигаро ", оповестено в неделя.

Припомняме, Франция не получава природен газ от Русия по водопровод от 15 юни , откакто съветският енергиен колос " Газпром " предизвести тази седмица, че поради, написа френската редакция на европейското електронно издание The Local. Днес се разбра, че, поради която Русия съобщи, че понижава подаването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР