Енергийната системна Електроенергийния системен оператор е готова за зимата, заяви

...
Енергийната системна Електроенергийния системен оператор е готова за зимата, заяви
Коментари Харесай

Електроенергийният системен оператор: Готови сме за зимата

Енергийната систематична " Електроенергийния систематичен оператор " е подготвена за зимата, съобщи изпълнителният шеф на сдружението Ангелин Цачев.

Въпреки че компанията е изпълнила едвам на половина ремонтната си стратегия, това няма да се отрази на сигурността на снабдяването, добави той.
„ Няма обекти, чиито поправки да не престават и да бъдат от значително значение за системата. С сътрудниците от Централно диспечерско ръководство сме създали план – кои обекти можем да си позволим през есента да продължи ремонтът им “, съобщи Цачев.
Обмисля се да бъдат изменени критериите за избор на централите от студения запас. Въпреки това обаче и тази година при дефицит на ток ще се разчита на същите централи, които бяха леден запас и преди близо две години, когато по-голямата част от тях не можаха да проработят и системата беше подложена на риск. Единствената разлика е, че вместо Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " като запас ще се употребява Топлоелектрическа централа Варна.
„ Пети и Шести блок на Топлоелектрическа централа Варна се показаха чудесно в извършените 72-часови проби. Нямаме забележки. През тази година сме дали опция на централите – всеки месец да потвърждават своята опция за работа. Това за нас е причина, че в централите се правят нужните действия и при вероятно активиране ще могат да удовлетворят условията на подписаните контракти “, добави още Цачев./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР