Енергийната криза и инфлацията в Германия стигна и до заведенията

...
Енергийната криза и инфлацията в Германия стигна и до заведенията
Коментари Харесай

Много от заведенията за обществено хранене в Германия са на ръба“ на оцеляването

Енергийната рецесия и инфлацията в Германия стигна и до заведенията за публично хранене в страната. Спадът на продажбите, комбиниран с възходящите разноски, кара огромна част от немските ресторантьори да се притесняват за самото битие на бизнеса си. Това оповестява вестник Die Welt, базирайки се на изследване на услугата за резервации в заведения за хранене Resmio.

" За ресторантьорите към този момент е явно, че някои посетители идват (все) по-рядко, поръчват си по-евтина зеленчукова чорба, отхвърлят се от хубаво вино и десерт, или въобще престават идват ", цитира изданието представителя на Resmio Кристиан Бауер.

Както се отбелязва в изследването, намаляването на бюджета на посетителите на заведенията за публично хранене и обвързваното с това осезаемо понижаване на посещаемостта, са най-належащите проблеми за този бизнес.

На второ място в листата с аргументи за терзания на ресторантьорите е, страхът от по-нататъшно повишаване на цените на енергоносителите, което ще докара надлежно до повишаване на питателните артикули и готовите ястия. " Знаем за случаи, при които сметката за електричество на заведения е повишена неконтролируемо - от към 5000 евро през май до към 11 500 евро през септември ", споделя Бауер. За да решат този проблем, заведенията се пробват да пестят електрическа енергия.
 Германските компании все по-трудно получават заеми
Германските компании все по-трудно получават заеми

Най-тежко е ситуацията в областта на услугите

В тази връзка, съгласно изследването, ресторантьорите понижават температурата в кухните си . Някои компании от сектора, които имат финансови благоприятни условия, взимат повече ограничения в тази тенденция - купуват си енергийно ефикасни кухненски уреди, вършат изолации на прозорци и порти, обновяват отоплителните си системи.

" Обаче напъните на ресторантьорите за ограничение на енергийните разноски надали ще са задоволителни, с цел да решат многочислените им проблеми ", цитира вестникът Кристиан Бауер.

Според данните от изследването, към 40% от бизнесмените от ресторантьорския бизнес в Германия ще бъдат принудени да затворят заведенията си в случай че не напълно то най-малко краткотрайно, в случай че икономическата обстановка (скоро) не се усъвършенства.
 Инфлацията в Германия е най-висока от 25 години насам
Инфлацията в Германия е най-висока от 25 години насам

Ръстът през септември е 10 процента
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР