Енергийната група ЧЕЗ България остава в историята и вече е

...
Енергийната група ЧЕЗ България остава в историята и вече е
Коментари Харесай

ЧЕЗ вече е Електрохолд. Освен ток, ще предлага финансови и застрахователни услуги

Енергийната група ЧЕЗ България остава в историята и към този момент е " Електрохолд ", като сдруженията в нея ще реализират синергия на услугите по доставката и разпределението на електрическа енергия, а потребителите в бъдеще ще могат да получават освен ток, а и застрахователни и финансови услуги. Това стана ясно при формалното показване в сряда вечерта на ребрандирането на групата, която от юли 2021 година е благосъстоятелност на застрахователния холдинг " Еврохолд ".

Председателят на надзора на " Еврохолд България " и акционер Асен Христов разяснява, че като са обсъждали промяната на името на ЧЕЗ са търсили нещо известно и напомни, че от години хората употребяват нарицателното Енергото и Електрото, като отиват да си заплащат сметките. " Енергото към този момент е заето ( " Енерго-Про " е доставчикът в Североизточна България – б.ред.), по тази причина се спряхме на " Електрохолд ", изясни той пред събралите се депутати, представители от енергийното министерство, шефове на държавни и частни енергийни компании и други.

Приоритет на " Електрохолд " е повишение качеството на услугите и възстановяване обслужването на клиентите, обявиха преди този момент пред публицисти изпълнителният шеф на Групата Електрохолд Карел Крал, основният търговски шеф Владимир Дичев и шефът на мрежовия оператор " ЕРМ Запад " Георги Миков.

Крал означи, че към този момент са цифровизирани над 80% от услугите на доставчика на ток " Електрохолд Продажби " и над 90% от тези на " ЕРМ Запад ". Над половин милион клиенти употребяват е-фактура, а повече от 200 хиляди имат регистрация за sms услуги.

За цифровизация и рационализация на електроразпределителната мрежа в Западна България са планувани 300 млн. лева от началото на 2021 година до края на 2023 година Внедрява се наблюдаване на мрежата в действително време и нейното ръководство, непрекъснат мониторинг на потреблението и оптимално потребление на екипите. Това ще става с дронове и изкуствен интелект.

Миков обаче призна, че за по-сериозно развиване са нужни повече средства, които сдружението ще търси способи да обезпечи от еврофондовете, с цел да не се отразят върху цените на електрическата енергия.

Асен Христов повтори желанието, оповестено още при сключването на договорката за ЧЕЗ, за агресия на енергийната група в прилежащи на България страни.

" Еврохолд " цели синергия сред застрахователния и енергийния си бизнес, което да донесе редица изгоди и преимущества за потребителите. " Наред с електричество клиентите ни ще могат да се възползват от стойностни оферти за застрахователни и други финансови услуги,” уточни Кирил Бошов, ръководител на управителния съвет на " Еврохолд ". Първоначално този модел ще бъде прибавен в България, а след това и в други страни, в които холдингът прави активност. “Ще обединим нашите бизнеси, нашите мощни страни и нашия опит, с цел да отговорим по-добре на потребностите на клиентите и да станем още по-конкурентни и сполучливи,” разяснява и Карел Крал.

" Електрохолд " счита също по този начин да предлага услуги за фотоволтаични паркове, фотоволтаици на покриви, икономисване на енергия, изстудяване, отопление, когенерации и други енергийни услуги. " Искаме да доставим едно изцяло решение на нашия клиент – от А до Я ", съобщи Карел Крал.

Групата, която има търговец на ток на свободния пазар, счита да открие офиси във Варна, Бургас и Пловдив. Там, поради либерализацията на пазара, която би трябвало да обхване и бита до 2025 година, " Електрохолд Трейд ще конкурира директно ЕВН и " Енерго-Про ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР