Енергийна революция в Африка иска да направи Руанда - в

...
Енергийна революция в Африка иска да направи Руанда - в
Коментари Харесай

Най-гъсто населената страна в Африка ще има нов тип АЕЦ

Енергийна гражданска война в Африка желае да направи Руанда - в страната ще бъде построен дребен модулен реактор на канадско-германска компания и упоритостта е по-късно още бройки да проработят в района, оповестяват международните организации.

Контекст : Руанда, която има 13 млн. души население, е една от най-гъсто обитаемоте страни в света и безспорен водач в Африка по този индикатор.
 В Руанда са пуснати първите създадени в Африка смарт телефони
В Руанда са пуснати първите създадени в Африка смарт телефони

Само 15% от популацията на страната има мъдро устройство, което поражда упования за избухлив растеж на пазара

Едва към 68% от тези хора имат непрекъснат достъп до ток, като той идва най-вече от Водноелектрическа централа и тецове на дизелово гориво. От 2020 година, обаче, страната има ръб за нуклеарна енергетика - след съглашение за построяването на съветски проучвателен център на нейна територия.

Детайли : Правителството на страната се е споразумяло с компанията Dual Fluid Energy. Тя съществува от 2021 година, като нейният дребен модулен реактор се нуждае от по-малко гориво спрямо стандартните и предстои на настройване. Възможно е и непосредствено да бъде създаден в фабричен условия и конфигуриран на дадена локация.

Иновацията е в потреблението на течно гориво и олово за изстудяване.
 Съединени американски щати финансират първите дребни модулни реактора (SMR) в Румъния с $275 милиона
Съединени американски щати финансират първите дребни модулни реактора (SMR) в Румъния с $275 милиона

Това разгласи американският президент Джо Байдън

Първият реактор няма да създава електричество за потребностите на потребителите, а ще се употребява за тествания. При триумф, обаче, Руанда и Dual Fluid се надяват да стартират серийно произвеждане.

От друга страна : Концепцията за дребните модулни реактори в нейните десетки вариации е обект на проучвания от години, само че към момента няма съответна имплементация, която да се е наложила.

Меко казано екзотично наподобява концепцията огромният пробив да се случи точно в страна, която има на процедура нулев опит в нуклеарната енергетика, разясняват специалисти. " Червена лампа " е и упованието до 2026 година реакторът да е проработил.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР