Енергетиците подготвят ефективна стачка и национален протест в София в

...
Енергетиците подготвят ефективна стачка и национален протест в София в
Коментари Харесай

Миньорският протест идва в София навръх вота

Енергетиците приготвят ефикасна стачка и народен митинг в София в деня на дебатите по вота на съмнение против кабинета на Николай Денков поради политиката му за въглищните райони. Гласуването ще е в четвъртък, само че политическото говорене ще е предходния ден и упованията си едно събиране на миньори пред Народното събрание да ескалира напрежението в Народно събрание, написа Mediapool.

Напомняме, че  м.г. държавно управление на Промяната, на която е настоящето, стана първото в българската история паднало с избор на съмнение. В края на предходната седмица Възраждане, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ и внесоха в деловодството на НС  съответните подписи за нов поради бранш Енергетика. Дебатите ще се проведат в четвъртък, а на идващия ден, който беше петък, 13-и, се чака да стане ясно дали кабинетът Денков ще оцелее. На този декор протестиращите се заканиха блокадите да останат, а в четвъртък от 18.00 ч. да се съберат за народен митинг в София.

До тогава в цялостна мощ са пътните стачки по автомагистралите. Заради митингите на чиновниците от държавните предприятия в енергийния комплекс Марица-изток, втора поредна седмица са затворени за придвижване на коли: сектори от Автомагистрала Тракия при Стара Загора, от пътя Стара Загора-Димитровград, както и Проходът на републиката и Подбалканският път при Гурково. Има обходни направления и проведено прекосяване.

Протестиращите се сплотиха към мнението пътните блокади да останат и по време на ефикасните протестни дейности.

Още в неделя те обявиха, че се готвят за подобен митинг, а в понеделник на автомагистрала Тракия стартира събиране на подписка за това. По закон ще бъде нужна поддръжката на повече от половината от служащите, изясни Георги Господинов от КНСБ в Мини Марица-изток.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР