Ендокринологът и диетолог Екатерина Иванникова разказа пред списание ПостНаука“ за

...
Ендокринологът и диетолог Екатерина Иванникова разказа пред списание ПостНаука“ за
Коментари Харесай

Действително ли палмовото масло е толкова вредно, колкото е прието да се смята

Ендокринологът и диетолог Екатерина Иванникова описа пред списание „ ПостНаука “ за това, за какво палмовото масло не е толкоз нездравословно, колкото си мислим и какво го прави нездравословно.

Палмовото масло е много противоречив артикул, съществуват разнообразни отзиви за него. Има хора, които смятат, че то е нездравословно за здравето, до момента в който други не престават да го употребяват интензивно в хранително-вкусовата индустрия. Факт е, че палмовото масло е най-популярното растително масло в света и използването му е необятно публикувана.

Важно е да се разграничат двата типа палмово масло: техническото, което се употребява в козметиката и за разнообразни промишлени цели, и рафинираното, което намира приложение в хранително-вкусовата индустрия. През 90-те годин на предишния век се внасяше и използваше нискокачествен вид и от този момент палмовото масло закупи неприятна известност. Съвременното палмово масло обаче се отличава с високо качество.

Палмовото масло се създава от плодовете на маслената палма и е по-евтино от другите растителни масла заради високия рандеман, който дава дървото. Консистенцията...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР