Емоцията не е породена от това дали БСП ще е

...
Емоцията не е породена от това дали БСП ще е
Коментари Харесай

Ирена Анастасова, БСП: България няма да свали ветото над РСМ

" Емоцията не е подбудена от това дали Българска социалистическа партия ще е във властта или не. Всъщност ние сме обезпокоени, че в случай че падне държавното управление и бюджета не бъде гласуван на второ четене - няма да можем да подкрепим хората в тежката обстановка, в която се намират. В това ръководство, а и постоянно ние сме поставяли преди всичко ползите на хората и то на най-уязвимите групи от популацията. "

Това сподели ръководителят на Комисията по обучение и просвета в Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в ефира на Nova News.

" В този, а и в предходния бюджет, най-сериозния акцент е в обществената сфера. Преди да е партия и преди да е социалистическа Българска социалистическа партия е българска и като такава би трябвало да мислим първо за хората ", сподели още Анастасова.
По думите й е отговорност на мандатоносителя в лицето на " Продължаваме промяната " да води диалози за поддръжка при идния избор на съмнение. " Смятам, че е редно и морално да се беседва с хора, които в този миг могат да поддържат държавното управление, както и актуализацията на бюджета от позиция на оцеляването на хората и на обстановката, която е в страната ", добави ръководителят на просветителната комисия и разкритикува аморалното държание на една от партиите, която на 2 пъти пропусна да сформира държавно управление и това изпрати България в едногодишна серпантина от избори.

" В претекстовете за вота на съмнение има редица неща, само че против всичко това ние имаме причини. Нашите финансисти декларират, че 90% от посоченото в претекстовете са измислени тези за обстановката. Въпреки всички рецесии ние сега имаме с 2 милиарда по-нисък външен дълг ", изясни Анастасова за претекстовете на опозицията.

" Категорично сме на позиция, че не бихме желали и не бихме подкрепили програмен кабинет, който да е подсилен от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Има неща, които не могат да бъдат непременно. Ако цената за непоклатимост в страната е да върнем остарелия модел на ръководство или хората, които се въплъщават с него - това не може да бъде цената, която Българската социалистическа партия ще заплати. Тази коалиция беше основана с съществена цел- да се преборим с ужасяващата корупция в страната, във всички сфери. И хората гласоподаваха за нас, виждайки опция на корумпираното ръководство през последните 12 години ", разяснява тя за управническите конфигурации, пред които е изправена България.

В умозаключение Ирена Анастасова сподели, че в България тематиката за Македония е употребена за политически цели и към този момент е извънредно изкривена. " Френското предложение е положително, само че то е от страна на френското председателство. Темата в България е употребена за политически цели и към този момент е извънредно изкривена. България няма да смъкна ветото при идното посещаване на нашия министър председател в Брюксел. Това в действителност беше изфабрикувана тематика, тъпо несъмнено, тъй като ние можехме да реализираме доста съществени неща при преговорния развой. Също по този начин години наред в това отношение нищо не беше направено от предходните ръководещи и е грозно сега да се постъпва по този метод ", приключи депутатът от левицата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР