емократическата партия в САЩ утвърди кандидата си за президентските избори

...
емократическата партия в САЩ утвърди кандидата си за президентските избори
Коментари Харесай

Официално: Джо Байдън е кандидатът на Демократите за президент на САЩ

емократическата партия в Съединени американски щати утвърди претендента си за президентските избори през ноември Джо Байдън.
Решението беше взето на нейния народен конгрес в Милуоки, предадоха организациите.

"Благодаря ви извънредно доста. От дъното на сърцето си. Благодаря на всички ви, това значи толкоз доста за мен и фамилията ми, ще се забележим в четвъртък ", сподели Байдън, някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати, във видеовръзка, откакто завърши преброяването на гласовете на делегатите.

Утре, когато е последният ден на Националния конгрес на демократите, Байдън ще произнесе тирада, с която ще одобри номинацията.

Самото гласоподаване тази нощ, с което той публично беше номиниран да бъде кандидатът на Демократическата партия за Белия дом, беше условност, защото Байдън си обезпечи номинацията още при започване на юни.

В гласуването делегатите от всеки щат и територия на Съединени американски щати дадоха гласа си за Байдън или за неговия противник от демократите, водещата фигура в лявото крило на партията сенатор Бърни Сандърс, самият който поддържа кандидатурата на някогашния вицепрезидент в дълга тирада предходната вечер, с което даде поръчка, че партията се изправя единна против президента Доналд Тръмп, който е републиканец.

Байдън получи в гласуването над 3550 гласа, а Сандърс - над 1150.

Самият Байдън се стреми към президентската номинация на демократите от повече от 30 години и се е кандидатирал за Белия дом общо три пъти.

Той е някогашен сенатор от Делауер и някогашен вицепрезидент на Съединени американски щати. За пръв път се кандидатира за президент през 1988 година, по-късно през 2008 година, преди да пристигна третият му опит да стане президент с акцията му за изборите през актуалната 2020 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР