Емирът на Катар призова международната общност да ограничи Израел в

...
Емирът на Катар призова международната общност да ограничи Израел в
Коментари Харесай

Емирът на Катар казва, че на Израел не трябва да се дава „безплатно разрешение да убива“ в Газа

Емирът на Катар прикани интернационалната общественост да ограничи Израел в битката му против Хамас, като сподели, че на израелските сили не би трябвало да се дава зелено светлина за абсолютно ликвидиране в обсадената линия Газа.

Във встъпителната си тирада на годишната сесия на съвета Шура във вторник шейх Тамим бин Хамад Ал Тани също сподели, че продължаващата война е рискова ескалация, която заплашва района.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Войната Израел-Хамас: Списък с основни събития, ден 18 Израел дава обещание „ безмилостни “ офанзиви, защото се оповестява за десетки убити при удари в Газа Хамас освобождава две дами, държани за заложници след египт. -Катарска дипломация Палестинецът Рошди Сарадж е 23-ият публицист, погубен от войната сред Израел и Газа завършек на списъка

„ Ние споделяме, че е задоволително “, сподели той. „ Несъстоятелно е Израел да получи безусловна зелена светлина и гратис позволение да убива, нито е задоволително да продължи да подценява действителността на окупацията, обсадата и заселването. “

Емирът продължи да осъжда насилието против почтени цивилни и от двете страни, само че също по този начин упрекна интернационалната общественост за „ двойни стандарти “ и „ деяние, като че ли животът на палестинските деца не си коства да се преценява, като че ли са безлични или анонимен ”.


Последните мнения на Шейх Тамим по отношение на спора пристигнаха повече от две седмици откакто Израел стартира опустошителна акция от въздушни набези над Газа, откакто бойци на Хамас направиха изненадваща офанзива против Южен Израел.

Повече от 1400 души са били убити при офанзивата на Хамас, най-вече цивилни, съгласно израелските управляващи. Оттогава Израел бомбардира Газа безмилостно, убивайки повече от 5000 души, 40 % от които са деца, съгласно палестински чиновници. Той също по този начин наложи „ цялостна блокада “ на територията, прекъсвайки доставките на храна, вода и гориво.

„ Не би трябвало да се разрешава в наше време да се употребява прекъсването на водата и предотвратяването на медикаменти и храна като оръжия против цялото население “, сподели катарският емир, до момента в който прикани за завършек на тази война, която „ е надхвърлила всички граници ”.

В понеделник Хамас съобщи, че е освободил двама заложници, взети в линията Газа от Израел по „ наложителни филантропични “ аргументи след посредничеството на Катар и Египет.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР