Емилия Белчева е треньор по здравословен начин на живот и

...
Емилия Белчева е треньор по здравословен начин на живот и
Коментари Харесай

Емилия Белчева: Често от неправилната стойка имаме проблеми с дебелото черво и стомаха

Емилия Белчева е треньор по здравословен метод на живот и основател на “Здравна Академия Белчеви ”. Тя е единственият за България интернационален преподавател и треньор по фейсбилдинг и Beauty сoach. Емилия е основала и патентовала системата SEMMA, благодарение на която доста хора вземат решение здравословните си проблеми. Автор е на 6 книги, измежду които “Регенерация ”, “Шокиращо потребна книга ”, “Дневникът на една щастлива бременна ” и “Господар на тялото и страстите си ”.

  

Емилия Белчева е записала серия от видеа за личностно рационализиране и за възстановяване на здравето. Тя е уредник на доста семинари и онлайн маратони за съвършена фигура,  подмладяване и за притежаване на душeвността и страстите.

Значението на стойката

Повечето хора (особено тези, които имат да смъкват 2 до 5 кг) са с стомах не тъй като е огромен, а защото вършат чупка в кръста, при която той изскача напред. Проблемът е в неправилната стойка. Но когато надигнем кръста и избутаме корема обратно, незабавно се възвръща храносмилането и даже можем да се оправим с казуса запек. 

„ Много постоянно от неправилната стойка имаме проблеми с дебелото и тънкото черво, стомаха, с пикочно-половата система. Вече съм се убедила, че в случай че пием хранителни добавки, в случай че вършим извършения, само че не надигнем гръбнака и не поправяме стойката си, от прегърбването притискаме белия дроб и всички останали органи.

Съответно, не дишаме пълноценно, нямаме задоволително О2 и започваме да трупаме мастна тъкан, усещаме отмалялост, започват канцерогенни процеси. Организмът не може да живее без О2, единствено туморите живеят в безкислородна среда. По отношение на останалите органи, когато са притиснати заради неправилна стойка, не съумяват да работят правилно и да правят своето предопределение на 100%.  

Стойката се отразява освен на здравето на тялото, само че и на душeвността. Когато човек е с изправена стойка, изпитва позитивни страсти, даже еуфория, тъй като силата в тялото се отблокира. Когато се прегърбите, гледате надолу и като че ли ви е студено, стартирате да се чувствате потиснати, без самочувствие.

Има ли някакво деформиране на стойката, това ще се отрази незабавно на страстите и ще даде сигнал на мозъка. Така че първият трик, с цел да имате висока енергийна осцилация и да се чувствате отлично, е да сядате напред на стола, когато работите в офиса или се храните, съвсем до ръба. Тогава краката ще са постоянни на пода един до различен, а не кръстосани, гръбнакът ще е изправен, просто самичък ще се подреди, опашната кост няма да се натоварва.

Така изчезва болката, няма неразположение. Дори при шофиране избутвайте седалката оптимално напред, сядайте по този начин, че да не се изкривявате, да не потъвате в седалката, а да сте изправени “, поучава Емилия Белчева. 

Тя добавя, че човек, който носи доста отговорности и гледа да угоди на първо място на другите, пренебрегвайки себе си, е изкривен, със свити плещи. Но когато стартира да резервира в календара си дати за себе си, за това, което на него му е значимо, и по-късно да подрежда останалите си задължения, напълно непринудено стойката му ще се изправи.

Ако спите по тил, не използвайте възглавница, тъй като тя избутва главата напред. Затова след 6 – 8 часа сън главата ви ще остане наведена напред. Само в случай че спите встрани, би трябвало да имате ниска възглавница, с цел да не се измества шията от гръбначната ос. 

Самомасажът

Всеки прешлен на гръбнака дава отговор за избран орган. Например прешленът С2 дава отговор за очите и зрението, С3 – за слуха и така нататък И когато има блокаж на силата в шийния отдел, доста постоянно силата към седалището и краката също е блокирана. С масаж с двойни топки може да се обработи най-добре шийният отдел на гръбнака и се освободи блокираната сила. Получава се позитивен резултат върху седалището – то се оформя, отстранява се целулитът, спирате да качвате килограми в тази част на тялото. 

„ Когато създадем самомасаж на тялото с единична топка, по-късно минем шията с двойната топка, а след това масажираме цялото тяло с ролер за масаж, ще отблокираме застоялата сила на всички места. От хората, с които сега упражняваме, след три седмици към този момент никой няма блокажи. Докато първоначално имаше доста болежка, множеството хора не можеха да се провиснал върху ролерите за самомасажа. Във всеки мускул има складирана страст. Ако ви е боязън да говорите пред хора, ще усетите, че ви се стяга гърлото, че се задушавате. Защото в тези мускули е нагнетен страхът. За три седмици посредством самомасаж с топка, двойна топка и ролер ще се освободите от целия стрес, защото ще премахнете блокажите на силата в тялото.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР