Емблематичното за националната телевизия предаване Минута е много празнува рожден

...
Емблематичното за националната телевизия предаване Минута е много празнува рожден
Коментари Харесай

Емблематичното предаване Минута е много празнува рожден ден

Емблематичното за националната телевизия предаване " Минута е доста " чества рожден ден. Най-просъществувалото предаване в български ефир започва на днешния ден - 22 февруари, тъкмо преди 39 години. Тогава надали някой е предполагал, че плануваната поредност от пет игри ще се трансформира в едно от най-популярните спортни тв игри у нас.

" Минута е доста " не е първата тв игра, само че е играта с най-дълъг екранен живот.

От самото начало негов водещ е именитият Петър Вучков, а създател и сценарист е доцент Лилия Райчева.

Предаването е спряно след стотния си брой през 1987 година, с цел да бъде обновено още веднъж през 1992 година в ефира на Българска национална телевизия.
 © Българска национална телевизия
През годините " Минута е доста " е сменяло регламента си, само че е запазило форма̀та на викторина с забавни въпроси от разнообразни области на познанието и науката. Популярна е рубриката с въпроси „ За всекиго по нещо “. Незабравими за генерации българи ще останат и паметните реплики на човечето с уста като цип Минутко, произнасящо „ Няма време! “, „ Ами в този момент? “, „ Грешка! “ и „ Браво! “.
Петър Вучков: Историите на една легендаwww.bnt.bg/bg/a/petr-vuchkov-istoriite-na-edna-legendaГост на Георги Любенов беше една легенда от ефира - водещият на „ Минута е доста “ Петър Вучков. В студиото на предаването той описа своите истории, свързани с малкия екран и за дните си като конферансие на Лили Иванова.  © БНТ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР