Емблематичният за поколения благоевградчани хотелски компекс Бор в парк Ловен

...
Емблематичният за поколения благоевградчани хотелски компекс Бор в парк Ловен
Коментари Харесай

Продават емблематичния хотел Бор в благоевградския парк Ловен дом, цената е близо 10 млн. лв.

Емблематичният за генерации благоевградчани хотелски компекс " Бор " в парк " Ловен дом " в Благоевград е обект на обществена обмен. Съдия реализатор В.Тозева разгласи на 12 април обекта за продажба, като първичната цена, от която ще тръгне наддаването е 9 446 428, 80 лева От на следващия ден 15 април стартира приемането на предложения за присъединяване в търга, който ще се организира на 15 май.

Комплексът е застроен върху повърхност от 1517 кв. и през годините беше един от най-престижните комплекси, разполагащ с съвременен хотел, голям ресторант, дискотека, която в следствие бе префасонирана като винарна, само че беше мястото, желано за празненства и фамилни тържества в регионалния център. Парк " Ловен дом " бе поддържан от управата и беше измежду най-оживените места в Благоевград. От години обаче паркът е безстопанствен, а комплекс " Бор " се трансформира в знак на разрухата.

През 1999 година комплексът бе приватизиран от предприемача Методи Калъмбов, добил няколко от хотелите в Благоевград- " Ален мак ", мотел " Рилци ",комплекс " Бор " и хотел " Рилец " край Рилския манастир. В момента нито един от изброените хотели,с изключение на " Рилец " не работи. Обект на продажба е и комплекс " Ален мак " в центъра на Благоевград, той бе разгласен от арбитър реализатор за продажба предходната година за близо 17 милиона лв., само че досега покупател няма.Калъмбов от дълго време се мъчи да продаде и мотел " Рилци ", само че безрезултатно. Кандидати няма.

П. Костов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР