Емблематичният пуловер на принцеса Даяна отива на търг. Очаква се

...
Емблематичният пуловер на принцеса Даяна отива на търг. Очаква се
Коментари Харесай

Емблематичният пуловер на принцеса Даяна отива на търг

Емблематичният пуловер на принцеса Даяна отива на търг. Очаква се цената на дрехата да доближи до 80 000 $ (приблизително 71 100 евро), оповестява Euronews. 19-годишната лейди Даяна Спенсър е снимана да носи дрехата по време на мач по поло през юни 1981 година, скоро след годежа с принц Чарлз, който тогава е престолонаследник на английския трон. Пуловерът е с принт на бели овце и единствено една черна. Търгът е проведен от Sotheby’s през септември.

Рекордът за предмет на Даяна до момента се равнява на 604 800 $ (приблизително 537 100 евро) за бална рокля, продадена от Sotheby’s през януари.

Някои допускат, че Даяна е харесала модела “черна овца ”, тъй като се е чувствала като новобранец в кралското семейство. Това сигурно е бил дребен намек за хумора и възприятието за жанр на 19-годишната госпожица, отбелязва Euronews.

По това време Даяна към този момент се трансформира в икона на стила и една от най-фотографираните дами в света, което дава мощен подтик в работата на Сали Мюър и Джоана Озбърн. Те основават пуловера за своята компания Warm & Wonderful.

Няколко седмици по-късно дизайнерите получават публично писмо от Бъкингамския замък, в което се изяснява, че Даяна е развалила пуловера и ги питат дали той може да бъде поправен или сменен.

Изплетен е нов пуловер за принцесата, която по-късно е снимана да го носи с бели дънки и черна панделка на събитие през 1983 година

От Sotheby’s потвърдиха, че двете писма – молбата за корекция и благодарствената записка от Бъкингамския замък ще бъдат продадени на търг дружно с пуловера. Дизайнерите обявиха, че са разкрили оригинала, който лежал пропуснат в кутия на тавана по-рано тази година.

Warm & Wonderful към момента създава памучна версия на дизайна, която се продава за 220 евро.

Синтия Хоултън, световен началник на отдел “Мода и аксесоари ” в Sotheby’s, съобщи, че “тази изключителна дреха, грижливо непокътната, носи шепота на грацията, чара и стилния усет на принцеса Даяна ”.

Пуловерът ще бъде изложен в Sotheby’s в Ню Йорк от 7 до 13 септември. Онлайн наддаването стартира на 31 август и продължава до 14 септември, добавя Euronews.

Какви горещини може да понесе човешкото тяло

Емблематичният пуловер на принцеса Даяна отива на търг

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР