Емблематичната инициатива на Българския туристически съюз – Опознай България –

...
Емблематичната инициатива на Българския туристически съюз – Опознай България –
Коментари Харесай

Български туристически съюз и Yettel дигитализират 100-те национални туристически обекта

Емблематичната самодейност на Българския туристически съюз – „ Опознай България – 100 национални туристически обекта “ към този момент може да се употребява и в цифров формат.

Иновативният план е осъществен в мобилното приложение на Yettel и дава опция на феновете на Движението да получават цифрови печати от обектите, равностойни на тези, събирани на хартия. Достъпът до всички услуги е изцяло безвъзмезден, като телекомът става първият оператор в България, който отваря мобилното си приложение си за всички консуматори в страната.

„ Това е огромна крачка за нас и е безапелационен израз на упоритостта ни за рационализация на Българския туристически съюз. Движението съществува от близо 60 години и е без аналог по своята същина, като в него се включват стотици хиляди участници от целия свят. Дигиталният му формат ще го направи още по-достъпно и покрай хората, които ще могат елементарно да получат потребна информация за обектите и да вземат своя виртуален щемпел “, сподели Венцислав Венев, ръководител на Български туристически съюз.

 Венцислав Венев Yettel

„ Възможността да се събират марки и печати от обектите в хартиените паспорти се резервира. Не променяме Движението и неговия механизъм, а го надграждаме с нови функционалности и го усъвършенстваме по отношение на упованията на хората и времето, в което живеем “, добави той.

„ Свързахме силата на технологиите с културно-историческото и естествено завещание на България и създадохме напълно ново прекарване за всички, които желаят да опознаят множеството благосъстояния на страната “, разяснява Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Yettel България.

„ Даваме безвъзмезден достъп до това наличие на всеки искащ, без значение дали е наш клиент или не, тъй като желаеме всеки да може да се допре до съкровищата на България по нов, елементарен и наличен метод “, сподели още той.

 100 национални туристически обекта

Проектът включва основаване на цифрови профили на всички туристически обекти, част от Движението, в мобилното приложение на Yettel.

Предвижда се и слагане на специфични табели с QR код на територията на всеки туристически обект, посредством който участниците в Движението ще могат да получат своя виртуален щемпел в цифровия си паспорт. Той може да бъде взет и посредством локализация на местоположението на индивида, което също потвърждава визитата на обекта. Достъпът до цифровите профили на обектите е отворен за всички и изисква само регистрация в приложението на оператора.

В приложението ще бъде включена и опцията за следене статуса на събрани печати за приемане на бронзова, сребърна и златна значка. Запазва се без смяна опцията за присъединяване в годишната лотария за хората със събрани 25, 50 или 100 печата в границите на годината.

В приложението на Yettel от през днешния ден могат да бъдат открити профилите на 234 местоположения, в които е събрана най-важната и потребна информация за посетителите.

30 от локациите са обогатени с любопитни аудиоразкази, а 10 – с видеоистории на надарени български актьори.

Видеата включват къс роман с любопитни обстоятелства за обекта и са основани особено по плана, като се възнамерява поетапно да бъдат добавяни и нови. Първите истории са за едни от най-популярните и посещавани обекти като Казанлъшката гробница, Музей „ Старинен Несебър “, Архитектурно-музеен резерват „ Царевец “ и Ягодинската пещера.

 Български туристически съюз и Yettel цифровизират 100-те национални туристически обекта

Дигитализацията на Националното придвижване „ Опознай България – 100 национални туристически обекта “ дава доста нови благоприятни условия и хрумвания на хората по какъв начин да прекарват повече пълноценно време на открито дружно със фамилиите си.

Проектът се трансформира и във връзка сред поколенията, защото е насочен и към младата публика, която избира цифровото пространство.

Приложението ще бъде от време на време допълвано с ново наличие и функционалности, които да улеснят всеки, който възнамерява своята среща с изключителните естествени и културно-исторически благосъстояния на България.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР