Емблематичната българска рок група Тангра” ще изнесе специален концерт за

...
Емблематичната българска рок група Тангра” ще изнесе специален концерт за
Коментари Харесай

Тангра със специален концерт в памет на Константин Марков

Емблематичната българска рок група " Тангра” ще изнесе специфичен концерт за първи път в София това лято. След загубата на един от създателите си Константин Марков музикантите от групата са решени и в негова памет да възобновят концертната си активност.

Това е първият концерт след загубата на Косьо Марков. А " Тангра " е с освежен състав - басиста Валери Григоров - Рио. Има и други двама остарели членове, които още веднъж се връщат в групата - Иво Чалъков на китарата и Стефан Попов на барабаните.

" Тангра е един отворен план, както самият Косьо се показваше, в който са минали десетки музиканти и продължава да бъде по този начин и до момента ", сподели в " Денят стартира " вокалът Боби Косатката.

Той изясни, че са подготвили едно модерно ню уейв звучене, китарно ориентирано.

Музикантът и композитор Дани Ганчев описа, че е живял дълги години в Словения, а когато се върнал - е поканен от Косьо Марков на едно малко турне от 20 дни из България.

" Тогава аз споделих: доста съм признателен за тази покана и групата е качествена и добра, обаче аз имам друга тенденция - тези въздействия в Австрия, Австро-Унгарското като краут рок, ню уейв и така нататък И споделих, че аз желая по-различно да върша. Тогава Косьо предложи да подменим някои от членовете на групата, които ще бъдат по-подходящи към това, което и в този момент направихме ", показа Дани Ганчев.

На концерта хората ще могат да чуят главно части от втората " Тангра " - ню уейв интервала на групата, две-три нови неща и няколко типичен части. Един актуален доста здрав тон - добави Боби Косатката.

Концертът ще бъде на 25 август в " Кино Кабана " навън. Все още могат да се купят билети.

А в неделя " Тангра " ще бъдат в Пловдив на " Капана фест ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР