Ембарго върху руския петрол в ЕС ще срине приходите на

...
Ембарго върху руския петрол в ЕС ще срине приходите на
Коментари Харесай

Ембарго върху руския петрол в ЕС ще срине приходите на Русия с поне 40% догодина

Ембарго върху съветския нефт в Европейски Съюз ще срине приходите на Русия с най-малко 40% следващата година. Това написа в пост в профила си във Facebook министърът на енергетиката на Украйна Герман Галущенко.

Страните от Г-7 оповестиха готовността си незабавно да наложат ограничавания върху цената на съветския нефт и петролни артикули.

„ Началото на петролното ембарго на Европейски Съюз ще понижи приходите на Русия от петрол и газ с минимум 40% през 2023 година Това от своя страна ще докара до понижаване на производството на нефт с към 20% още при започване на идната година “, написа министърът.

Галущенко добави, че осъществяването на решението за ограничение на цените ще бъде в сходство с графика на шестия пакет от наказания на Европейски Съюз, който планува ембарго върху петрола - от 5 декември, и върху петролните артикули - от 5 февруари.

Зависимостта на Руската федерация от износа на нефт е явна, защото през второто тримесечие на тази година нейните доходи от петрол и газ възлизат на към половината от бюджетните доходи. И високите цени на петрола захранваха съветската хазна, макар спада в продажбите, само че тази наклонност към този момент се трансформира, счита още министърът.

Финансовите министри на страните от Г-7 се споразумяха ограничаването на цените на петрола от Руската федерация да влезе в действие от 5 декември за суровия нефт и от 5 февруари за петролните артикули.

В Европейски Съюз от 1 август влезе в действие ембарго върху вноса на въглища от Русия - такава мярка беше включена в петия пакет от наказания, признат на 7 април 2022 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР