Еманюел Макрон призова НАТО да даде осезаеми гаранции за сигурност

...
Еманюел Макрон призова НАТО да даде осезаеми гаранции за сигурност
Коментари Харесай

Макрон поиска гаранции за сигурност от НАТО за Украйна

Еманюел Макрон прикани НАТО да даде " осезаеми " гаранции за сигурност на Украйна, която е във война от повече от година. На конференцията Globsec в Братислава френският президент съобщи, че защитата на Европейския съюз е значима за доверието в блока. По думите му с нашествието си в Украйна съветският президент е раздрусал Алианса.

 
Трябва да помогнем на Украйна по всевъзможен начин за провеждането на ефикасна контраатака. Това е решаващо. Трябва да засилим това, което вършим в този момент, тъй като залогът през идващите месеци е опцията за дълготраен мир.
Еманюел Макрон, президент на Франция 

За гаранции за сигурност прикани и ръководителят на Европейската комисия. Урсула фон дер Лайен напомни за мирния проект на президента Володимир Зеленски и добави, че поддръжката от Европа за Киев би трябвало да продължи. 

Освен това разгласи нов проект за интеграцията на Западните Балкани, който включва достъп на страните в района до единния пазар на Европейския съюз и усилване на битката с корупцията.

 
Има остра потребност от вложения в Западните Балкани. И тези вложения ще подобрят живота на хората, ще улеснят пътя им към нашия съюз. Затова би трябвало да увеличим ресурсите за Западните Балкани. Мисля, че този проект от 4 точки е точното предложение в точното време за Западните Балкани.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия

Според Урсула фон дер Лайен вложенията в Западните Балкани ще оказват помощ за присъединението на страните от района към Европейския съюз и ще лимитират съветското въздействие.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР