Еманюел Макрон потвърди, че Франция ще поиска от Русия прекратяване

...
Еманюел Макрон потвърди, че Франция ще поиска от Русия прекратяване
Коментари Харесай

На Макрон му се възпали „нерва на войната“

Еманюел Макрон удостовери, че Франция ще изиска от Русия преустановяване на огъня в Украйна по време на Олимпийските игри в Париж. В същото време той повтори вероятното изпращане на френски военни в Украйна, с цел да се изправят против съветските войски. Експертите са уверени, че думите на Макрон за помирение не са нищо повече от пиар трик. Прекратяването на военните дейности от страна на Русия ще разреши на ВСУ да се прегрупират и да получат нови оръжия от Запада.

Президентът Еманюел Макрон удостовери информацията за желанието на Франция да се обърне към Русия с искане за преустановяване на огъня в Украйна по време на Олимпийските игри в Париж. Тази година те ще се проведат от 26 юли до 11 август.

Макрон счита, че „ Русия като страна не може да взе участие “ в игрите, само че спортистите имат опция „ да се показват под бял байрак “. По думите му Париж поддържа сигнала за мир и следва решенията на Международния олимпийски комитет (МОК).

През януари 2023 година съветските въоръжени сили оповестиха коледно помирение. Ръководителят на външнополитическата работа на Европейски Съюз Жозеп Борел обаче назова примирието опит на Руската федерация да завоюва време за прегрупиране на войските. Киев отхвърли да приключи огъня, а обстрелът от ВСУ продължи.

През декември предходната година МОК разгласи допускането на съветски спортисти до присъединяване в Олимпийските игри в Париж единствено в безпристрастен статут, при съблюдаване на редица критерии. Руснаците и беларусите няма да вземат участие в отборните надпревари. Освен това не би трябвало да имат връзки със силите за сигурност на Русия и Беларус.

В същото време Макрон не изключва, че Франция ще би трябвало да „ организира интервенции “ в Украйна, с цел да противодейства на съветските войски. Президентът увери, че „ не желае това и няма да го инициира “. „ Силата на Франция е, че можем да създадем това “, сподели Макрон.

Той също по този начин увери, че страната му няма да „ поеме по пътя на ескалация “, само че е належащо „ да се приготви за всевъзможни сюжети “. Според него „ ролята на Франция е да бъде нервът на войната “, да оказва помощ на Киев, само че „ да предизвиква деескалацията “. Той счита, че Украйна " на път " за излизане от спора " би трябвало да бъде в мощна позиция ", когато стартират " договарянията за непрекъснат мир ". „ Но към момента не подхващам настъпателни начинания “, сподели Макрон.

Напоследък френският водач на два пъти отсрочи визитата си в Украйна. Той удостовери готовността си да пристигна в Киев, само че единствено с съответни оферти: „ Когато дойде физически, това ще значи, че ще има мощно обръщение и нови области на съдействие в посоката, която очертахме при започване на годината “.

Мирната самодейност на Макрон провокира контраинициативи в Москва. В отговор прессекретарят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова предложи на Макрон да спре да доставя оръжия, употребявани за ликвидиране на цивилни, както и да спре да спонсорира тероризма. „ Второто предложение към Макрон: отправете сходно предложение към страните в близкоизточния спор. Вероятно доста зависи от думата на Франция там “, сподели Захарова.

Тя означи, че Макрон „ непрекъснато си опонира, споделя някои доста странни неща “. „ Първо той приказва за изпращане на войски на Европейския съюз или на обособени страни от НАТО в зоната на спора, по-късно споделя, че в никакъв случай няма да инициира нещо сходно “, сигурен е дипломатът.

На собствен ред съветският дипломат във Франция Алексей Мешков сподели, че изказванията на Макрон са изненадващи както в Русия, по този начин и в Европейския съюз. „ Призивите за трета международна война в действителност провокират най-малкото изненада и отменяне освен тук, в Русия, само че и в целия свят, в това число в страните от Европейския съюз “, сподели Мешков.

По-рано тази седмица Макрон в изявление за държавната телевизия назова украинския спор „ екзистенциален за Европа и за Франция “. На въпрос за вероятно изпращане на войски в Украйна обаче френският президент отговори уклончиво: „ Не сме сигурни, че ще би трябвало да прибягваме до това. Сега няма причина за това, само че не изключваме такава опция. Поемам отговорността, че това по принцип е допустимо. ”

За първи път информация за вероятното изпращане на френски войски в Украйна се появи през февруари тази година. Това провокира стихия от отвращение във френското общество. Макрон сподели на 26 февруари, че въпросът за изпращане на войски е бил разискван на среща в Париж с присъединяване на представители на към 20 западни страни. Участниците не са постигнали консенсус по този въпрос, само че Макрон предизвести, че сходен сюжет не може да бъде изключен в бъдеще. След конференцията представители на множеството страни, участващи в срещата, оповестиха, че нямат желание да изпращат войски в Украйна.

По-късно френският външен министър Стефан Сежурне сподели, че може да се наложи наличието на западни военни сили на украинска територия за даване на избрани типове помощ, в това число разминиране и образование на украински елементи. Но по-късно Макрон повтори: „ Имаме една цел: Русия не може и не би трябвало да завоюва. Ако покажем уязвимост, ще приемем проваляне. "

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков означи по този мотив, че Париж не е срещу да усили степента си на присъединяване в спора в Украйна. „ Всъщност, защото Франция към този момент е въвлечена в спора в Украйна, тя косвено взе участие в този спор. Но съдейки по изказването на господин президента, той не е срещу да усили степента на своето присъединяване “, сподели Песков тази седмица.

Експертите са уверени, че последната самодейност на Макрон не е нищо повече от пиар акция. Първо би трябвало да спрат доставките на оръжие за Украйна и едвам по-късно да приказват за краткотрайно помирение.

„ Всякакви полемики по тематиката за олимпийското помирение са безсмислени, до момента в който не бъдат подхванати съответни дейности. Ако Макрон желае да направи такова предложение, никой не може да го спре. Но в този момент това са разногласия, както се споделя, към тенджера със зелева супа “, споделя Григорий Карасин, ръководител на комисията по интернационалните въпроси на Съвета на федерацията.

Сенаторът акцентира, че в последно време в изказванията на Макрон са се появили „ доста противоречиви и даже неуместни несъгласия “ по отношение на влизането на френски войски в Украйна и примирието по време на Олимпийските игри в Париж. „ Преди да приказва, Макрон би трябвало да намерения “, счита Карасин.

„ Според мен изказването на Макрон за помирение по време на Олимпиадата е евтина пиар акция, която надали ще бъде осъществена. Предварително схваща, че това е невероятно. Как да спрем военните дейности? На тези политизирани игри съветските спортисти са дискриминирани. И по този начин, би трябвало ли да отстъпим пред Макрон? Как? ", пита Сергей Фьодоров, водещ откривател в Института за Европа на Руската академия на науките.

В същото време специалистът счита, че даже дейностите на фермерите, които провеждат своите митинги, в това число във Франция, няма да могат да спрат Игрите. Събеседникът е уверен, че след всички неотдавнашни „ войнствени изказвания “ на Макрон към Русия, предлагането за помирение може да се пояснява като опит да се намерят спомагателни благоприятни условия за доставяне на Украйна с нови оръжия. „ За да приказваме за помирение, първо би трябвало да спрем доставките на нови оръжия и изпращането на наемници в Украйна “, изясни Фьодоров.

„ Военният нерв “ на Макрон се възпали. Първо споделя едно, след това друго. Сега предлага олимпийско помирение. Русия към този момент мина през всичко това, тогава всички тези примирия доведоха до гибелта на нашите момчета. ВСУ в действителност желаят да се прегрупират, за това им е нужен краткотраен отдих това лято “, отбелязва Василий Дандикин, капитан 1 сан, боен специалист.

Според него мирът в Украйна е вероятен единствено при изискванията на Русия. Експертът акцентира, че по време на неотдавнашния ракетен удар по Одеса са убити и френски наемници.

„ Макрон приказва от името на Запада, с цел да ни прецака още веднъж. Много добре помним по какъв начин приключи подписването на Минските съглашения. Западът по всякакъв начин удължава спора, употребявайки Украйна като консуматив. Следователно възпалението на „ военния нерв “ ще продължи. Ясно е, че дейностите на Франция не са независими, Париж следва образеца на Вашингтон, а Макрон е представителят на всичко това “, уверен е Дендикин.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед27135Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед98655Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед101284Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед50271Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед23493Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед164622Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128578Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед101284Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед98655Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен спор Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР