Еманюел Макрон обяви, че Афганистан не трябва да се превръща

...
Еманюел Макрон обяви, че Афганистан не трябва да се превръща
Коментари Харесай

Макрон: Афганистан не трябва да става светилище на тероризма

Еманюел Макрон разгласи, че Афганистан не би трябвало да се трансформира още веднъж в „ светилище на тероризма “, каквото е било преди нашествието на Съединени американски щати преди две десетилетия. Коментарът на френския президент идва след поемането на контрола над страната от талибаните в края на предходната седмица, когато доближиха до столицата Кабул.

„ Това е основно за интернационалната сигурност и мира… ще създадем всичко, тъй че Русия, Съединени американски щати и Европа да си сътрудничат дейно, защото нашите ползи са едни и същи “, разгласи президентът в малко тв послание от лятната си резиденция, представен от France24.

Той прикани Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да излезе с „ рационален и обединен “ отговор и сподели, че е разговарял с английския министър председател Борис Джонсън, добавяйки, че „ взаимни начинания “ ще бъдат контрактувани в идващите часове.

Макрон дефинира обстановката в Афганистан като „ значимо предизвикателство за нашата лична сигурност “ и „ битка против общ зложелател “.

По думите му Европейският съюз ще предприеме самодейност за разстройване на огромните мигрантски потоци, които се чакат от страната. Франция, Германия и други страни членки на Европейски Съюз ще изготвят отговор, който е „ постоянен, съгласуван и единен “, с цел да се предотврати незаконната миграция посредством хармонизиране на критериите и проявление на европейска взаимност.

Макрон изясни, че страната му ще продължи да извършва „ своя дълг да пази най-застрашените в Афганистан “, както и че съвсем 800 афганистанци, в това число преводачи и готвачи, които са помагали на Франция, са били отведени на френска територия, въпреки че към момента има десетки в Афганистан, на които също ще бъде оказано подпомагане, с цел да изоставен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР