Еманюел Макрон Френският президент Еманюел Макрон разговаря в Брюксел с

...
Еманюел Макрон Френският президент Еманюел Макрон разговаря в Брюксел с
Коментари Харесай

Макрон разговаря с новия полски премиер за правосъдните реформи в Полша и миграцията


Еманюел Макрон

Френският президент Еманюел Макрон беседва в Брюксел с новия министър-председател на Полша Матеуш Моравецки по деликатните въпроси за промяната в правораздаването в Полша и приемането на мигранти, заяви Елисейският замък, представен от Франс прес.

Моравецки съобщи пред Макрон подготвеност да води разговор с Брюксел по въпроса с правосъдната промяна, поради която по силата на член 7 от Договора за Европейски Съюз на Полша ще бъдат наложени наказания.

По въпроса с миграцията, където Полша твърдо отхвърля да ползва квотната система за преразпределение на претенденти за леговище, Макрон сподели, че би трябвало да се стигне до съглашение до лятото на 2018 година.

В началото на мандата си Макрон имаше сложни връзки с министър-председателката на Полша Беата Шидло, която бе сменена на 7 декември от Моравецки. Четиридесет и девет годишният Моравецки, някогашен банкер като Макрон, пробва на това си първо присъединяване на среща на върха на Европейски Съюз да усъвършенства интернационалния имидж на страната си, означи Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР