Еманюел Макрон е предложил свой план за деескалация на напрежението

...
Еманюел Макрон е предложил свой план за деескалация на напрежението
Коментари Харесай

Макрон предложил вечен неутралитет на Украйна на Путин, не казал на Байдън какво е договорил в Москва, само на Шолц

Еманюел Макрон е предложил собствен проект за деескалация на напрежението към Украйна в Кремъл . По време на 6 – часовия преговорен маратон, последван от над едночасова конференция с домакина му Путин, от нова къса среща в границите на половин час, както и от следващ дълъг телефонен диалог през ден, той е изразил концепцията Украйна да мине на така наречен „ финландски модел” на безконечен неутралитет.

Напомняме, че някогашната част от Руската империя, също както прилежаща Швеция и друга буферна страна сред Изтока и Запада – Австрия, е член на Европейски Съюз, само че не и на НАТО и не разполага оръжия на своя територия. Версията на английските медии няма публично удостоверение от Париж.

Но има полупотвърждение от Вашингтон. Попитана по време на конференция в Белия дом дали Макрон има личен проект за решение на рецесията в Украйна, координиран ли е той със Съединени американски щати и дали е правилно, че го е споделил с немския канцлер Шолц, само че не и с президента, Джен Псаки отговори единствено, че доколкото й е известно в администрацията на Байдън не е постъпвала информация от Макрон за срещите му в Москва.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР