Ема Наваро е една от тенисистките, намиращи се в най-сериозен

...
Ема Наваро е една от тенисистките, намиращи се в най-сериозен
Коментари Харесай

Домакините ликуват: Световната №23 хвърли бомбата при дамите и елиминира Сабаленка в ИУ!

Ема Наваро е една от тенисистките, намиращи се в най-сериозен напредък в WTA тура. Американката справедливо дебютира в топ 30 тази година, откакто завоюва конкуренцията в Хобарт през януари и реализира нов най-хубав резултат на шампионат от Големия шлем точно в тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън. Силните резултати на американката се придвижват и в Индиън Уелс. След като през вчерашния ден победи Елина Свитолина, през днешния ден Наваро реализира още по-голяма победа, а точно против една от огромните фаворитки в шампионата, Арина Сабаленка. Световната номер 23 шокира миналогодишната финалистка с 6:3, 3:6, 6:2 и по този начин де класира за първи четвъртфинал в WTA-1000 конкуренция, като в идващия кръг ще срещне Диане Пари или Мария Сакари.

Първите подавания не ни предложиха огромна конспирация, като и двете печелеха геймовете от личния си сервис, въпреки някои от тях да завършваха с 40:40. Във втората половина на сета обаче сервис играта на белорускинята се разпадна, за сметка на солидната игра на международната номер 23 и при 4:3 американката съумя да осъществя пробив. Още в идващия гейм двукратната " мейджър " шампионка бе на път да се върне в играта, само че по-неопитната й съперничка сподели здрави нерви и затвори първия сет с 6:3 в нейна изгода.

Нивото на игра на Сабаленка се подвигна във втората част на дуела, като при 2:1 завоюва гейм от началния удар на съперничката си. Въпреки упоритата игра на по-ниско ранкираната си противничка, някогашната номер 1 задържа преднината си и по-малко от 40 минути игра изравни сетовете с резултат 6:3.

Последният сет стартира нервно и за двете. Наваро проби сервиза на фаворитката, но в третия гейм международната номер 2 отвърна на удара, но в четвъртия нюйоркчанката си върна контрола. Въпреки опитите за завръщане на Сабаленка в идващите подавания, играта на аутсайдерката бе прекомерно постоянна, а в осмото такова тя осъществя още един пробив и печелейки последния сет с 6:2, продължава приказката си в Индиън Уелс!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР