Ема Коронел, съпругата на затворения мексикански наркобарон Хоакин Ел Чапо

...
Ема Коронел, съпругата на затворения мексикански наркобарон Хоакин Ел Чапо
Коментари Харесай

Освобождават съпругата на наркобоса Ел Чапо

Ема Коронел, брачната половинка на затворения мексикански наркобарон Хоакин " Ел Чапо " Гусман, ще бъде освободена в Лос Анджелис в сряда след ареста си през 2021 година по обвинявания в трафик на опиати, съгласно Бюрото по пандизите на Съединени американски щати.

Родената в Съединени американски щати 34-годишната жена беше наказана на три години затвор през 2021 година, откакто се призна за отговорна по три обвинявания за подкрепяне на наркокартела Синалоа, в това число скрит план за пране на пари и разпространяване на противозаконни опиати и присъединяване във финансови покупко-продажби.

Тя също по този начин призна, че е работила като пощальон сред Гусман, който ръководеше картела, и други членове на организацията, до момента в който той беше държан в мексиканския затвор Алтиплано след ареста му през 2014 година

Нейният арбитър по присъдата сподели, че Коронел бързо е поела отговорността и се е съгласила да бъдат конфискувани почти 1,5 милиона $ доходи от незаконната й дейност, като тригодишната й присъда по-късно бе понижена.

Бюрото на пандизите заяви на уеб страницата си, че ще освободи Коронел в сряда от затвор с ниска степен на сигурност в Лос Анджелис, без да дава повече детайлности.

Междувременно Гусман излежава доживотна присъда в Съединени американски щати, откакто беше екстрадиран там през 2017 година след две бягства от мексикански затвори с оптималната сигурност.

Адвокатите на Коронел не дадоха отговор незабавно на искане за коментар. Не е ясно дали тя е изправена пред обвинявания за трафик на опиати или други закононарушения в Мексико.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР