Elisa, един от най-големите финландски доставчици на интернет, обяви, че

...
Elisa, един от най-големите финландски доставчици на интернет, обяви, че
Коментари Харесай

Постигат рекордна скорост от 1.9 Gbps с 4G

Elisa, един от най-големите финландски снабдители на интернет, разгласи, че е постигнал нов международен връх за 4G мрежа с 1,8 гигабита в секунда скорост на даунлоуд на данни, като е употребявал технология на компанията Huawei.

Досега върхът се държеше от Швеция и Англия за 3G и 4G мрежови скорости, само че явно Финландия е на път да се трансформира в сериозен съперник в тази област.

За съпоставяне с предстоящата 5G технология, през Февруари предходната година екип от откриватели от университета в Сидни, Австралия, реализира умопомрачителната скорост от 1 Терабайт в секунда (1 Tbps) по време на проби на 5G мрежа, което е 500 пъти по-бързо от върха на Elisa.

Понастоящем, най-бързите мобилни 4G провайдъри реализират рутинни скорости от до 300 Mbps, като най-високата скорост на Elisa мрежите в приложимост не надвишава 450 Mbps.

 Хипер бързите мрежи ще създадат вероятни освен виртуалните реалости и т. н. “разширени действителности, само че значително ще ускорят пазара на мобилно видео, като обезпечат стрийминг на огромни файлове като 4K видео. ”

Източник: The Hacker News

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР