Елина Свитолина може единствено да бъде горда от невероятното си

...
Елина Свитолина може единствено да бъде горда от невероятното си
Коментари Харесай

Свитолина за Сабаленка: Нямам представа защо ме чакаше на мрежата; само разпали нещата

Елина Свитолина може само да бъде горда от невероятното си показване на Ролан Гарос, откакто доближи до 1/4-финалите, въпреки че роди единствено преди осем месеца и беше отвън кортовете за повече от година. Украинката допреди две седмици се намираше отвън топ 500 на света, само че сега още веднъж е измежду най-хубавите състезателки в Тура и през вчерашния ден даде здрава борба на Арина Сабаленка, в която обаче международната номер две се оказа малко по-стабилна и справедливо продължи напред в шампионата.

Впоследствие шампионката от Австралия застана на мрежата в очакване на здрависване със своята съперничка, само че Свитолина непосредствено я подмина, което предизвика освиркванията на френската публиката за повторно в този подтекст от началото на надпреварата, тъй като Марта Костюк направи безусловно същото, откакто беше отстранена от беларуската тенисистка.

Някогашната номер 3 пък изрази учудването си от държанието на Сабаленка и я упрекна за създалата се драма след края на дуела:

" Нямам визия за какво ме чакаше на мрежата. Реакцията ми беше да се запитам какво прави там, откакто я видях. Явно тя не е в обществените медии. Мисля, че позицията ми за ръкостискането е изцяло ясна. Нашите водачи не се ръкуват с техните. Можете ли да си визиите по какъв начин нашият президент да вземем за пример вижда, че аз се държа все едно нищо не се случва и съм другарка с тенисистките от Русия и Беларус?

Очаквах тези освирквания и нямам проблем с тях. Сабаленка единствено разпали повече обстановката със своето стоене на мрежата. Не мога да схвана за какво тя не идва на конференции. Спомняте си за обстановката с Наоми Осака отпреди две години, когато тя имаше психически проблеми и по тази причина отхвърляше да приказва с медиите, а най-после беше санкционирана и не продължи присъединяване си в шампионата. Трябва да има равнопоставеност. Аз да вземем за пример в този момент съм пред вас и съм подготвена да отговоря на най-трудните въпроси. Не тичам от това " - съобщи някогашната шампионка от WTA финалите.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР