Елиминиране на инфекциите и кашлицата с тези домашни средства По

...
Елиминиране на инфекциите и кашлицата с тези домашни средства По
Коментари Харесай

Елиминиране на инфекциите и кашлицата с тези мощни билки

Елиминиране на инфекциите и кашлицата с тези домашни средства

По време на настинки и грип в нашите дихателни пътища се образува слуз, която пречи на свободното дишане.

Всичко това предизвиква хрема. Причината може да бъде и друга. Неефективното лекуване може единствено да утежни положението. Затова ви предлагаме естествени средства, с цел да се отървете от каквито и да било респираторни болести.

Топ 12 растения, които могат да подобрят здравето на белите дробове по натурален метод!

1. Корен от женско биле
Коренът от женско биле постоянно се употребява за усмиряване на раздразнените лигавици. Сапонините, които са част от растението, разреждат храчките. Като цяло растението има антибактериални и антивирусни свойства.

2. Подбел
Перфектно отстранява слузта от белите дробове и бронхите, а също по този начин облекчава признаците на кашлица, бронхит, астма.

3. Мащерка
Отлично средство против вирусни инфекции, което също дейно се бори с патогенните микроорганизми в белите дробове. Мащерката е чудесно потогонно средство, покачва имунитета и е чудесно средство за профилактика против простатит.

4. Риган
Нормализира активността на стомашно-чревния тракт и ускорява чревната пъргавина. Риганът е мощно потогонно и отхрачващо средство при бронхит, пневмония и астма. Защитава организма от доста инфекции и има обезболяващо, антимикробно и противогъбично деяние.

5. Девесил
Това растение има способността да почиства непотребната слуз, като оказва помощ за понижаване на инфекцията. Това е изключително потребно за тези, които са предразположени към белодробни инфекции.

6. Евкалипт
Ароматът на евкалипт има успокоителен резултат и съвършено облекчава подуването и дразненето на гърлото. Евкалиптът постоянно се употребява за подготвяне на доста медикаменти, защото растението се бори с натрупването на слуз, работи като отхрачващо средство, облекчава кашлицата и успокоява раздразнените синусови проходи.

Направете си инхалация с листа от евкалипт. Резултатът ще усетите 10 минути след процедурата.

7. Листа от живовляк
Листата от живовляк са отлични за лекуване на инфектиране на лигавиците и облекчение на кашлицата. Растението има антимикробни, антибактериални, антитоксични и противовъзпалителни свойства.

8. Мента
Ментата съдържа ментол, съединяване, което отпуска гладката мускулатура на дихателните пътища и улеснява дишането. Също по този начин, това растение е доста потребно при астма, възпалителни процеси в бронхите и белите дробове и при доста болести на сърдечно-съдовата система.

Отварата от мента се употребява при разнообразни възпаления в устната празнина.

9. Градински чай
Съдържа доста антиоксиданти. Градинският чай подмладява организма и предизвиква загубата на тегло. Градинският чай нормално укрепва имунната система и лекува настинки.

Можете да пиете чай от култивиран чай и да вдишате аромата на етеричното масло от култивиран чай.

Вижте още: Регулиране на кръвното налягане: 5 домашни средства

10. Меча пита
Тази билка се употребява повече от четири века за повишение на имунитета и за елиминиране на инфекциите. Растението съвършено лекува разнообразни респираторни болести.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР