Еликсир срещу настинки и кашлица със зелени орехи Младите зелени

...
Еликсир срещу настинки и кашлица със зелени орехи Младите зелени
Коментари Харесай

Еликсир срещу настинки, кашлица и за повишаване на имунитета

Еликсир против настинки и кашлица със зелени орехи

Младите зелени орехи постоянно са били употребявани при приготвянето на разнообразни лековити артикули. Най-често се подготвят сироп и мед.

Този балсам облекчава настинките, почиства кръвта от отрови, усъвършенства храносмилането и доставя организма с йод, чийто недостиг предизвиква проблеми с работата на щитовидната жлеза.

Младите, зелени орехи са богати на витамин С и в композиция с мед са отличен препарат против анемия, само че оказват помощ и при настинки, кашлица и тонзилит, почистват черния дроб, стомаха и кръвта.

Необходими съставки:
1 кг мед
40 дребни зелени ореха

Приготвяне:
Наберете орехите от чиста среда. Измийте ги и ги изсушете върху забрадка. Нарежете ги на кубчета, сложете ги в дребен буркан и ги залейте с мед. Ако са доста дребни, тогава просто ги набоцкайте или ги нарежете на половина.

Оставете буркана на ярко място, само че не го излагайте на директна слънчева светлина, защото това може да повлияе на качеството на йода и меда. Отваряйте буркана на всеки 10 дни и разбъркайте орехите с дървена лъжица.

След 40 дни извадете орехите или прецедете меда. Орехите могат да се употребяват за подготвяне на вино. Съхранявайте меда на мрачно и хладно място.

Консумирайте по една чаена лъжичка всяка заран. След консултация с доктор можете да го давате и на децата за повишение на имунитета.

Вижте още: Бананова кора за поддържане на орхидеите. 3 разновидността

Запишете си тази рецепта за балсам против настинки и не се колебайте да я извършите!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР