Елена Захова е желязната съдийка, която остави Никола Ерелийски в

...
Елена Захова е желязната съдийка, която остави Никола Ерелийски в
Коментари Харесай

Ето как желязната Захова промени завинаги живота на полицая от Пловдив

Елена Захова е желязната съдийка, която остави Никола Ерелийски в пандиза, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Ерелийски аргументи тежка злополука през 2009 година. Пиян и с над 120 км/ ч той се блъска в такси, чийто водач - Радостин Николов, умира след 2-месечна кома.

В деня, в който Върховен касационен съд се произнася по делото, Ерелийски напуща страната. Задържан е с Европейска заповед за арест (ЕЗА) на 17 август тази година във Англия. Според отбраната му - юрист Катина Бончева, той би трябвало да бъде освободен, тъй като е преведен в пандиза в Пловдив на 1 октомври, а отминалостта на присъдата му изтича на 22 септември.

Желязната арбитър Захова обаче отсече, че не може да се смята, че тече отминалост, до момента в който се извършва друго наказване. В случая на Ерелийски му е било наложено накзание за период от 5 години за лишаване правото на ръководство на МПС. Това наказване прекъсва отминалостта на наказването " отнемане от независимост " за 2 години, чиято отминалост другояче би трябвало да изтече на 22 септември тази година. Самият Ерелийски е задържан на 17 август, т.е. преди 22 септември.

Така се стигна до решението Ерелийски да остане в пандиза. Определението не е дефинитивно и може да се апелира в 3-дневен период пред Апелативния съд на Пловдив. Адвокат Бончева бе безапелационна, че ще го стори.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР