Елена Йончева с гори за 451 000 лв. Народните представители

...
Елена Йончева с гори за 451 000 лв. Народните представители
Коментари Харесай

Беднотия! Депутати събират гаранцията на Йончева

Елена Йончева с гори за 451 000 лева

Народните представители от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " единомислещо взеха решение да съберат сумата от 20 000 лева за паричната гаранция, която наложи съдът на сътрудника им Елена Йончева. Според тях това е и метод да покажат твърдата си позиция в нейна поддръжка. Средствата са отделени от заплатите им на народни представители, оповестиха от пресцентъра на " Позитано 20 ", откакто персонално водачът на левицата Корнелия Нинова твърдо я отбрани.
Още преди дни самата Йончева съобщи, че ще апелира гаранцията. Тя й беше наложена, откакто прокуратурата й повдигна обвиняване за пране на 645 хиляди лева, получена във компания, достъп до средствата на която е имала. Фирмата е основана от компания на обвинената и друга офшорна компания.
" Това са средства, отпуснати за закупуване на техника и за снимане на поредност от документални филми. Техниката е закупена по банков път, със съответните фактури, плащани са Данък добавена стойност. Става дума за камери, за звукова техника, за техника за директни включвания, за сателитни телефони, за монтажна апаратна и са направени поредност от документални филми ", изясни депутатката.
" Основната цел на такова обвиняване е да бъдат сплашени всички, които решат, че могат да приказват за безобразията в тази страна - всеки, който реши, че може да даде публичност на грабежа, който се прави към този момент 10 години. Вие смятате ли, че някой ще тръгне да прави финансови измами, отивайки в Алепо, когато не знае дали въобще ще се върне от там? Аз мъчно открих оператор, който да пристигна. В Украйна също не бяха леки условия и също ни стреляха, до момента в който снимаме. Ще напомня, че влязох в черния лист на Порошенко с публицисти след този филм. Абсурдно е да се приказва за пране за пари, тъй като сметката е открита в българска банка. Плащани са налози в България. Цялата техниката, закупeна от сдружението, е по банков път. Тази техника е налична, филмите също са налични и може да ги видите и в този момент ", разяснява още говорителката на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Източник: dir.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР