Елена Илиева от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост

...
Елена Илиева от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост
Коментари Харесай

Крушари изпраща представител на Световните олимпийски игри за хора с интелектуални затруднения

Елена Илиева от Защитено жилище за лица с умствена назадничавост в Крушари ще се състезава за България на Световните олимпийски игри за хора с интелектуални усложнения, оповестиха от добруджанската община. Състезанията са от 8 до 21 март в Абу Даби, а „ Спешъл Олимпикс” – България изпраща спортисти в 18 дисциплини в спортовете лека атлетика, бадминтон, плуване, повдигане на тежести, тенис на корт, конна езда.
Елена ще показа страната ни в атрактивната дисциплинираност Боче. Тя се занимава с този спорт от две години, а първите си стъпки в него направила с помощта на педагозите от помощното учебно заведение „ Д-р Петър Берон”. Вече има опит от национални юношески надпревари, взела участие е и в спортни съревнования в Полша.
От община Крушари се гордеят, че за първи път техен гражданин ще показва страната ни на международен състезателен конгрес . Местните хора към този момент гледат на нея като на победител и за тях няма огромно значение дали Елена ще се върне с орден от Абу Даби.
На тържественото изпращане на момичето през днешния ден ученици на локалната детска градина са ѝ подарили мартеница – да ѝ носи здраве и шанс. А в спортната си раница Елена ще носи и националния байрак с благопожелание да го развее като победител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР