Елена Димова, вицепрезидент по човешките ресурси Bulgaria and Operations &

...
Елена Димова, вицепрезидент по човешките ресурси Bulgaria and Operations &
Коментари Харесай

Специалист разкри има ли равенство на половете във финтех индустрията

Елена Димова, вицепрезидент по човешките запаси Bulgaria and Operations & Technology в компанията Paysafe преглежда тематиката за многообразието и равенството във финтех бранша, обичайно доминиран от мъжете. Какви са факторите и трендовете, които биха повлияли позитивната смяна и навлизането на повече дами в промишлеността?

Пандемията и произлизащите от нея промени в модела на работа от разстояние като първи фактор, оказват доста въздействие върху многообразието и равенството във финтех промишлеността. За дамите, които обичайно се ангажират освен с работните, само че и с домашните отговорности, постоянно се твърди, че са по-облагодетелствани от тези промени. По-гъвкавата работна среда им оказва помощ да балансират по-добре персоналния и професионалния си живот. И макар че тези отдалечени и хибридни модели на работа не са въведени особено в поддръжка на дамите в промишлеността, те основават условия, които им разрешават да продължат кариерното си развиване и да станат по-видими, което на собствен ред притегля нови дами в бранша.
-->
Друг фактор е актуалната рецесия и покачването на цената на живот, както и увеличената световна миграция вследствие на спора в Украйна . Тези макроикономически въздействия основават условия дамите да станат по-активни консуматори на финтех услуги. Неминуемо това ще насърчи финтех фирмите да изучат деликатно своята дамска публика, когато усъвършенстват съществуващите артикули и услуги, и ще докара до привличането на повече дами при разработките им.

Не е без значение и факторът, че има избрани функции, които в исторически проект са по-атрактивни за дамите . Те изискват приложението на повече меки умения. Примери за такива позиции има в маркетинга, обслужването на клиенти, регулациите, оценката на риска и други С покачвания фокус на финтех промишлеността върху регулациите и сигурността, тези екипи имат повече благоприятни условия да се разрастват. От тази позиция, многообразието и равенството във финтех бранша наподобява все по-постижимо.

Има обаче други области в бранша, които изискват внимание, с цел да се подсигурява тъждество. На първо място, дамите към момента имат незадоволително посланичество измежду по-техническите специалности, основани на STEM (наука, технологии, инженерство и математика). Тези доминирани от мъжете области разколебават дамите да преследват кариерно развиване в технологиите. Нужно е деяние да бъде прекъсната тази наклонност. Това се усеща мощно от натиска за привличане на повече дами в софтуерната промишленост. В Paysafe също виждаме основна потребност от наемане и задържане на дами в тези посоки, както и даване на равни шансове за постигане на управнически функции в софтуерния бизнес. За постигането на това, работим в тясно съдействие с нашите екипи за образование и развиване в компанията.

За да се преодолее неналичието на тъждество в промишлеността , финтех секторът би трябвало да сътвори механизми за поощряване на по-активното включване на дами в ИТ. Една опция е STEM да стане по-достъпен за млади девойки при започване на тяхното обучение, което може да се случи единствено в съдействие с просветителния бранш. Жените би трябвало да се почувстват окуражени да развиват кариера в ИТ. Друг метод е в границите на финтех промишлеността да се показват положителните образци на сполучливи дами в кариерата. Колкото повече вършим това, толкоз по-голям триумф бихме имали в дълготраен проект.

В по-краткосрочен проект преразглеждането на практиките и политиките за наемане на хора и адаптирането им към женска публика, ще бъде от основно значение. Финтех фирмите могат да стартират с оценка на метода, по който споделят опциите за работа и дали поставят съзнателни старания да се харесат на дамите тъкмо толкоз, колкото и на мъжете. Обучения за несъзнателни пристрастия и бистрота по отношение на всевъзможни удобни за фамилията практики или политики на работното място, също биха помогнали на интервюиращите в процеса. В Paysafe одобряваме тези области съществено през целия витален цикъл на чиновниците в компанията. Това ни оказва помощ освен да достигнем до по-разнообразни претенденти, само че и да ги ангажираме през целия развой, да ги включим като чиновници и да осигурим приобщаващо работно място, където те могат да развиват кариерата си.

Като промишленост би трябвало да насочим вниманието си към повече дами в техническите области и да създадем ролеви модели. Това ще ни помогне да подобрим равенството и многообразието в дълготраен проект. Финтех фирмите играят роля в по-доброто комуникиране на това какви умения са скъпи за кариера във финтех. Ако действаме през днешния ден, ще забележим повече дами да се усещат уверени, че могат да имат устойчива и сполучлива кариера в нашата промишленост на следващия ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР