Електроуреди за хиляди левове са изгорели след авария и прекалено

...
Електроуреди за хиляди левове са изгорели след авария и прекалено
Коментари Харесай

След високо напрежение: Електроуреди за хиляди левове са повредени в софийското село Горна Малина

Електроуреди за хиляди левове са изгорели след повреда и прекомерно високо напрежение, идващо от трафопост в софийското село Горна Малина. Пострадали са няколко семейства в селото. Сред изцяло развалените уреди има хладилници, фризери, тв приемници, компютри, даже и култивиран електроуреди. Хората подават тъжба към енергодружеството и чакат заслужено обезщетение.

Вечерта сред 15 и 16 август е била злополучна за част от жителите на селото. Напрежението е било по-високо в електропреносната мрежа в един от трафопостовете. Вследствие на това доста от електроуредите са потърпевши. Около 100 семейства употребяват електричество от този трафопост. Част от пострадалите фамилии настояват, че е било подадено напрежение от към 400 волта, което е много над нормите.

В публична позиция до Българска национална телевизия от " Електрохолд " показаха, че спешен екип е открил механически проблем с неуточнен генезис в един от трафопостовете, само че след отстраняването на повредата е подадено обикновено напрежение.





Вижте повече в директното включване на Алекс Донев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР