Електроразпределителната компания ЧЕЗ е съкратила наполовина срока за плащане на

...
Електроразпределителната компания ЧЕЗ е съкратила наполовина срока за плащане на
Коментари Харесай

Тихомълком ЧЕЗ намали срока за плащане на тока на 10 дни |

Електроразпределителната компания ЧЕЗ е съкратила на половина периода за заплащане на сметките за ток. Той към този момент не е 20 дни, а единствено 10.

Така още от 11-ия ден след излизането на фактурата стартират да се начисляват неустойки за закъснение.

Парадоксалното е, че ЧЕЗ е съкратила периода за заплащане тихомълком от септември 2020 година, въпреки пандемията, написа в. " Сега ".

ЧЕЗ не е уведомила авансово клиентите, поради което и доста от тях към момента не са забелязали новите периоди във фактурите си.

От енергото изясняват съкратения период с това, че още от 2007 година в утвърдените от ДКЕВР Общи условия на договорите за продажба на електрическа сила избраната дълготрайност на интервала за заплащане е 10 дни. Компанията обаче до момента е прилагала във фактурите на клиенти двойно по-дълъг период - 20 дни

Причините за отпадането на бонуса още веднъж са свързани с ковид. Преди пандемията сдружението е разполагало с достатъчен финансов запас да се разплаща всеки месец с оператора на електропреносната мрежа, други контрагенти и Национална агенция за приходите, без значение, че е изчаквала 20 дни своите клиенти да преведат парите за употребяваната от тях сила. В изискванията на пандемия и отрицателните финансови и стопански последствия от нея, обаче то към този момент не можело да поеме тази тежест, посочват от " ЧЕЗ Електро България ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР