Електронният търговец eMAG е започнал в края на годината програма

...
Електронният търговец eMAG е започнал в края на годината програма
Коментари Харесай

eMAG предлага платформата си за търговия на малки местни производители

Електронният търговец eMAG е почнал в края на годината стратегия " От България ", посредством която желае да притегли към платформата си дребни локални производители, които да продават продуктите си сегмента Marketplace.

" По този метод български производители, занаятчии и Неправителствени организации, отговарящи на избрани критерии, получават опция да употребяват съвременен канал за продажби, какъвто е електронната търговия, който предлага нахлуване на пазар с над 1 милион евентуални клиенти на платформата онлайн ", показват от компанията.

Уточняват, че производители могат да получат до 50% отстъпка от комисионата, а за Неправителствени организации, регистрирани в програмата, комисионата ще бъде 0%. В програмата могат да се записват производители без значение от сферата им на активност, като се изключи хранителната промишленост. Техният оборот, регистриран през последната фискална година, би трябвало да не надвишава 150 хиляди лв.. Необходимо изискване е да създават в България в сходство с всички законови правила и разпореждания, като техните артикули могат да включват занаятчийски произведения, направени в дребни серии.

" През идващите три години eMAG на групово равнище ще влага над 50 млн. евро в технологии, развиване на интернационалните пазари и човешки запаси на платформата. В същото време за нас е значима и инвестицията в локалната стопанска система - поддръжката ни за дребните производители и занаятчийските обичаи ще сътвори нараснало търсене и нови работни места, като за локалните общности резултатът на програмата ще бъде дългогодишен и резистентен ", споделя Разван Бланита, шеф на " eMAG Marketplace България ", представен от компанията.

Тя цитира данни на Българската е-комерс асоциация от 2021 година, съгласно които над 47% от българските консуматори са пазарували онлайн, като 88% от тях са го правили от локални търговци. Допълва, че поддръжката на онлайн магазин изисква съществени запаси и вложения.

Очакванията на компанията са, че 5 години след началото на програмата дребните производители, регистрирани в нея, ще са осъществили посредством платформата eMAG Marketplace общи продажби, възлизащи на 14.2 милиона лв..

За да бъдат по-лесни за различаване от страна на клиентите, продуктите в програмата ще бъдат маркирани на уеб страницата и в мобилното приложение на eMAG с етикет " От България ".

Очакванията на eMAG са, че за първата година почти 200 локални производители ще се включат в програмата с над 25 хиляди продукта.

Основана през 2001 година в Румъния, eMAG е водеща платформа за онлайн търговия на дребно с дъщерни сдружения в България и Унгария. На платформата на eMAG в България се оферират повече от 1 250 000 продукта от разнообразни категории. Над 250 хиляди от продуктите на платформата се оферират от eMAG и над 1 млн. от над 4800 Marketplace търговци по данни на самия търговец.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР