Електромобилите са с ограничен пробег, в студа зарядът на батерията

...
Електромобилите са с ограничен пробег, в студа зарядът на батерията
Коментари Харесай

АПИ пак е изненадана, а Nissan тръгва с електромобил на поход от Северния към Южния полюс

Електромобилите са с стеснен пробег, в студа зарядът на батерията спада значително, електрическите автомобили не са изключително подобаващи за офроуд. Всичко това е правилно, само че Nissan желае да показва, че нейната Ariya може да се оправи с най-трудните климатични и пътни условия, с цел да стигне от Северния до Южни полюси с електрически автомобил.

Този март съпрузите Крис и Джули Рамзи ще потеглят на епично премеждие с този автомобил, квалифициран особено за тежките условия, с които ще би трябвало да се оправя през тези 27 000 км, колкото се чака да продължи приключението Pole to Pole.

Съпрузите ще се опитат да станат първите хора, стигнали от единия полюс на планетата до другия. Техният Nissan Ariya е квалифициран от експерта Arctic Trucks.

Промените по автомобила са съзнателно минимални, като по батерията и задвижването не е правено нищо. Най-видими и основни са измененията по окачването и монтирането на 39-инчови BF Goodrich гуми. Това е за справяне с тежките терени, които предстоят да бъдат прекосени.

Пътят на съпрузите ще ги води от Арктика през Северна, Централна и Южна Америка, преди да премине през Антарктида. Крис и Джули ще преминат през 14 страни.

Как ще се зарежда автомобилът в тези тежки условия? Това ще става с портативен генератор на възобновима сила. Прототипът ще се тегли и включва олекотен ветрогенератор и слънчеви панели, които ще се възползват от мощните ветрове и дългите слънчеви дни.

Още по тази тематика и други автомобилни вести четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР