Електробуси по линия 60, минаващи през Овча купел“, извършват курсове

...
Електробуси по линия 60, минаващи през Овча купел“, извършват курсове
Коментари Харесай

Градският транспорт в София вози с мразовити електробуси

Електробуси по линия 60, минаващи през „ Овча купел “, правят курсове без включено парно и в тях пасажерите зъзнат. За това сигнализира Борис Бонев, общински консултант от гражданската организация „ Спаси София “. Той се включи във „ Facebook “ наживо от едно от транспортните средства, в което мери температура от 5,5 градуса. „ Причината е, че парното в този електробус не работи. А не работи, тъй като електробусна линия 60 се обслужва от мотриси, чиято батерия съгласно водачи в депата не им стига да завъртят цялостен курс с включено парно ", разяснява общинският консултант.

По думите на Борис Бонев казусът се дължи на няколко съществени аргументи, първата от които е популизмът. „ В София бяха изхарчени десетки милиони левове за закупуване на електробуси, които явно не са подобаващи за изискванията на града. Те не могат да обслужват съответно пасажерите и не им обезпечават нужния комфорт “, счита Бонев. „ Второто нещо е, че откакто бяха закупени тези рейсове, не беше построена инфраструктурата за тях. В кв. „ Овча купел “ липсва зарядна станция. За да пести своята батерия, този рейс, а и освен, просто не включва парното ”, добави общинският консултант.

„ Излиза, че гордостта на Фандъкова и ГЕРБ - китайските електробуси, струващи 2 пъти повече от немски газови рейсове, не могат да устоят една обиколка с включено отопление, тъй като батерията им се изчерпва. Често батерията свършва и по средата на линията, пасажерите остават без превоз и се извиква спешен камион да тегли, което генерира още разноски и неудобства. Ето до какво водят неприятното ръководство, популизмът и корупцията. Хайде стига към този момент неточност след неточност, неуспех след неуспех. Можем и заслужаваме доста повече и дружно ще го създадем! “, обобщават от „ Спаси София “ във „ Facebook “.

От Столична община дадоха отговор посредством ефира на Българска национална телевизия, че става дума за изолиран случай с електробус по линия 60, чието парно не работи. Според шефа на общинското дружество „ Столичен електротранспорт “ Евгений Генчев повода за дискомфорта била, че батериите на транспортните средства били пригодени да возят без зареждане по 20 километра, до момента в който дължината на линия 60 била към 25 километра. Генчев добави, че казусът щял да бъде решен с построяването на станция за зареждане на акумулатори в „ Овча купел “. Това щяло да се случи в границите на 2 месеца.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР