Електробуси на общинската фирма Тролейбусен транспорт ще се движат по

...
Електробуси на общинската фирма Тролейбусен транспорт ще се движат по
Коментари Харесай

Електробуси ще се движат по три нови градски линии в Плевен

Електробуси на общинската компания " Тролейбусен превоз " ще се движат по три нови градски линии в Плевен и до близкото село Гривица. Решението за това бе взето на днешното постоянно съвещание на Общинския съвет. 

Новите линии ще са: номер 19 с маршрут жк " Дружба " - Първа клинична база - Втора клинична база; номер 20 с маршрут Моста - Стъкларски завод; номер 21 с маршрут жк " Дружба " - Стъкларски цех. Те са разисквани в комисия, свикана със заповед на кмета Георг Спартански.  

Общинският съвет дефинира цени на билети и карти на пасажерите по линията Плевен – село Гривица. Редовният билет ще коства 2 лева, децата от 7 до 10 ненавършени години ще заплащат 1 лева .

Месечна абонаментна карта за жители ще е 70 лева ., за учащи - 50 лева, пенсионери - 50 лева. 

Трите градски линии ще стартират да транспортират пасажери от 1 септември , а до Гривица електробуси ще се движат още от 1 юли.

В края на предходната година бяха доставени 14 електробуси и зарядни станции за тях в осъществяване на плана " Утвърждаване на екологосъобразния публичен превоз в Плевен " по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 ".

Той се реализира от община Плевен в партньорство с общинското сдружение " Тролейбусен превоз " и е на обща стойност от близо 18 милиона лв. . Част от зарядните станции към този момент са инсталирани на територията на новото тролейбусно хранилище в квартал " Дружба ".

В момента се прави монтажът на осем в региона на остарялото хранилище. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР