Електрическият вариант на Toyota RAV4 се предлага на пазара в

...
Електрическият вариант на Toyota RAV4 се предлага на пазара в
Коментари Харесай

Toyota е готова да изкупи обратно електрическите автомобили bZ4X от собствениците

Електрическият вид на Toyota RAV4 се предлага на пазара в Съединени американски щати от известно време, само че първият световен електромобил на марката трябваше да бъде кросоувърът bZ4X, чийто дебют беше засенчен от скандал с падащи колела по време на придвижване. Най-интересното е, че компанията към момента не е подготвена да предложи решение на казуса, само че при положение на незадоволеност от обстановката клиентите могат да продадат назад моделите bZ4X.

Както изяснява Electrek, казусът причиняващ опцията за обособяване на колелото от главината е индустриален недостатък. Toyota не е подготвена да в профил едновременно всички бройки в акцията за евакуиране на коли от пазара и по тази причина просто предизвиква притежателите им да разрешат на най-близкия дилър на марката да вземе кросоувъра от клиентите, да го закара на паркинга на дилърството и да го съхранява там, до момента в който не бъде открито техническо решение за премахване на рисковия недостатък.

В Съединени американски щати дилърите на Toyota оферират на клиентите си да употребяват заместващ автомобил (с мотор с вътрешно горене, както може да се предположи) за неопределен срок, както и да покриват всички разноски за гориво и даже да изплащат периодически вноски за клиента, в случай че кросоувърът bZ4X е взет на лизинг или на заем.

Ако тези условия за " опазване " на кросоувъра с дефектни главини или болтове не удовлетворяват клиента, Toyota е подготвена да изкупи автомобила назад и да възвърне парите, изхарчени от купувача. По подигравка на ориста всички 2700 издадени бройки bZ4X подлежат на евакуиране и към този момент са почнали да се популяризират на главните пазари, на които участва марката. Въпреки че тази история няма нищо общо с недостатъци в батерията или задвижването на първия всеобщо създаван електрически автомобил на Toyota, тя сигурно може да накърни имиджа на японския производител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР