Електрическите скутери на “Юбер тръгват първоначално в 70 големи градове

...
Електрическите скутери на “Юбер тръгват първоначално в 70 големи градове
Коментари Харесай

„Юбер“ пуска скутери на ток под наем

Електрическите скутери на “Юбер ” потеглят в началото в 70 огромни градове на Америка и Европа.
Електрическите скутери са нова крачка към възстановяване на чистотата на въздуха в огромните градове.

Световната компания за градски транспорти “Юбер ” разгласи при започване на месеца, че влага в Lime – стартъп компания от Калифорния.

Предмет на договорката е въвеждането на революционен метод за бързо градски напредване – електрически скутери вид “тротинетка ” чартърен посредством мобилно приложение за смарт телефон.
 AFP_16E7DW  59-blog-hero-updated  lime scooters
Първоначално новата услуга ще се ползва в към 70 огромни градове в Европа и Америка. Идеята е клиентът да откри по телефона най-близкия свободен скутер, да го “отключи ” посредством специфичното приложение, да го употребява до нужната дестинация, след което да го остави за идващ клиент. Не е нужно да има специфични стоянки за скутерите.

Цената за Щатите е 1 $ при в началото “отключване ” и 15 цента на километър пробег. Моторът е електрически с мощ 250 вата. Специализирано звено от чиновници на компанията ще събира изтощените батерии, които ще се зареждат през нощта и ще се инсталират още веднъж рано заран.

“Крайната цел е “Юбер ” да бъде за градския превоз като Amazon.com за търговията – т.е. първото нещо, за което клиентът ще се сети, в случай че желае да стигне някъде, сподели шефката на Uber Technologies Inc Дара Косрошахани и добави: Предвиждаме още да се наместим и в бизнеса с доставка на храни по офиси и домове. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР