Електрическите превозни средства утвърждават все повече мястото си в челните

...
Електрическите превозни средства утвърждават все повече мястото си в челните
Коментари Харесай

Зелена светлина: Фотоволтаични павета зареждат електромобили

Електрическите транспортни средства утвърждават от ден на ден мястото си в челните позиции на решенията за пречистване на градския въздух. Но дружно с решенията идват и провокациите. Зарядните станции търсят най-благоприятен метод за регистриране в градската среда.

Една започваща унгарска компания дава впечатляващ образец за потреблението на съществуващите алеи и тротоари като повърхност, която да обезпечи сила за електрическите автомобили.

Системата към този момент е конфигурирана и работи в унгарската столица. Тя затваря плътно кръга от произвеждане до ползване, като вгражда особено разработни фотоволтаични павета в тротоарната настилка.

Облицовката на паветата е от рециклирана пластмаса. Те са задоволително здрави и обезпечават 720 вата от малко над четири и половина квадратни метра повърхност.

Зарядната станция за електрически автомобили, обвързвана към фотоволтаиците, съхранява силата непрекъснато. Инсталираната неотдавна система обслужва логистична компания. Когато електрическите автомобили разнасят колета, а батериите на станцията се заредят изцяло, творби от фотололтаичната настилка ток се пренасочва към околните офиси.

Създателите на компанията следват методично концепцията за генериране на сила от самите улици. Те към този момент са познати с конфигурираните в Будапеща пейки със слънчеви панели, които могат да зареждат телефони и преносими компютри.

Целта на компанията е ясна - да обезпечи чиста и самостоятелна сила, която да усъвършенства инфраструктурата и да притегли електрически транспортни средства от всевъзможен диаметър по улиците на градовете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР