Електрическите превозни средства са ключова индустрия за чистата икономика, с

...
Електрическите превозни средства са ключова индустрия за чистата икономика, с
Коментари Харесай

ЕС ще разследва вноса на евтини китайски електромобили

Електрическите транспортни средства са " основна промишленост за чистата стопанска система, с голям капацитет за Европа. Но международните пазари в този момент са наводнени с китайски електрически коли, като цената им изкуствено се поддържа ниска от големи държавни дотации ", сподели фон дер Лайен по време на речта си за положението на Европейски Съюз в Страсбург.

„ Това изкривява нашия пазар и както не го одобряваме в Европейски Съюз, по този начин не го одобряваме и извън. Така че Европейската комисия стартира следствие против субсидираното произвеждане на електрически транспортни средства, идващи от Китай. Европа е отворена за конкуренция, само че не и за такава. Трябва да се пазиме против нечестни практики “, съобщи фон дер Лайен, предизвиквайки овации в част от Европейския парламент.

Неочакваното известие бележи забележителна ескалация в връзките сред Европейски Съюз и Китай и е победа за Франция, която настояваше за следствието. Анализатори напомнят и пренебрежителното отношение към фон дер Лайен при визитата ѝ в Китай с френския президент Еманюел Макрон.

„ Конкуренцията е същинска...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР