Електрическите автомобили, роботизираните таксита и автономните камиони идват и ще

...
Електрическите автомобили, роботизираните таксита и автономните камиони идват и ще
Коментари Харесай

Автономните електромобили ще убият някои от нещата, които мразите и обичате

Електрическите коли, роботизираните таксита и самостоятелните камиони идват и ще трансформират живота ни - и то по-скоро, в сравнение с можем да си представим.

Редица компании към този момент организират проби на самостоятелни коли и съгласно Карлос Госн, основен изпълнителен шеф на Renault-Nissan Alliance, те ще бъдат на всички места след единствено шест години.

Промяната от подобен мащаб ще доближи доста други бизнеси, с изключение на автомобилната промишленост, и ще промени метода ни на живот, като ще преобрази и градовете.

Какво ще се промени, съгласно Bloomberg?

Велосипеди и рейсове

В бъдещето, в което всеки ще може да си извика самостоятелен автомобил посредством смарт телефона си, разграничителната линия сред публичния и частния превоз ще стартира да се размива. Услуги като Uber и Lyft към този момент понижават търсенето на услуга от градския превоз в Съединени американски щати, гласи излседване на University of California. Хората употребяват приложенията за споделено пътешестване вместо да вземат влака или рейса, да карат, да карат велосипед или даже да вървят пешком.

Премахването на потребността от водачи ще направи тези услуги още по-достъпни и комфортни.

Застрахователните награди

Над 90% от пътните произшествия през днешния ден са породени от неточност на водача. Така че когато премахнем хората от уравнението, това ще усъвършенства и сигурността на пътя, споделя Дейвид Уилямс, механически шеф в застрахователя AXA SA.

Първоначално ще има два типа застраховки - за обичайните коли и за самостоятелните, като наградите за вторите ще намалеят с до 50%.

Автомобилната просвета

Събиранията на автомобилни запалянковци по паркингите и скучаещи младежи, които обикалят улиците с кола - тези неща ще останат в предишното, когато колите се трансфорат от скъпи притежания в услуга.

Дори и през днешния ден все по-малко хора в Съединени американски щати се учат да карат, като за причина показват цената на владение на автомобил и опцията да употребяват услуги като Uber като основни аргументи, сочи проучване на University of Michigan.

И в случай че това потомство загуби и последния си тласък да кара, връзката сред автомобила и известната просвета напълно ще изчезне.

Задръстванията

Умните коли, свързани с " облака ", няма просто да могат да се карат сами, ами ще споделят и с други коли, светофари и полицията. Дори и броят на колите да се усили, системите им могат да забързат градския трафик и да понижат тапите, като се пренасочват от пътища с произшествия или струване на коли.

Шофьорите на камиониАвтономните камиони ще се окажат добър другар на водачите им и на цялата промишленост, която и сега страда от дефицит на фрагменти. Най-добрият аналог са пътническите полети със аероплан, които са автоматизирани от много време. Шофьорите ще са виновни за по-малка част от пътуването, както водачите са виновни единствено за кацането и излитането - през останалата част от времето самолетите сами правят останалата работа.

Сервизите

Автомобилните сервизи ще намразят самостоятелните коли, захранвани от акумулатори. Множество от главните поправки и услуги, които са нужни в този момент - сменянето на свещи или масло - просто няма да са нужни за електрическите мотори.

Разбира се, те въпреки всичко има гуми, спирачки и други елементи, които се износват, само че неналичието на мотор с вътрешно горене ще се окаже изключително значима разлика.

По-малко удари и одрасквания, породени от човешка неточност, значи и по-малка потребност от ремонт на панелите и други елементи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР